Mesterséges intelligencia a mindennapok szolgálatában

Kütyü Magazin - 2021. július 27.

A Xiaomi az AIoT termékek széles választékát mutatta be a mai napon. A vállalat szerint az új okos eszközök komfortosabbá és élvezetesebbé tehetik a mindennapjainkat.  A bemutatott készülékek között volt egy csúcskategóriás router, a Mi Router AX9000, egy hajlított, videójátékra tervezett monitor, a Mi 2K Gaming Monitor 27'', egy elektromos roller, a Mi Electric Scooter 3, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgató és egy olaj nélküli, forrólevegős fritőz, a Mi Smart Air Fryer 3.5L.

A maga módján az összes felsorolt termék tartalmaz valamilyen innovációt és olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek vagy kedvet csinálnak a szabadban való mozgáshoz, vagy még élvezetesebbé teszik az otthon eltöltött időt, illetve a munkába járást. Az egyik eszköz pedig egy gyors étel elkészítéséhez nyújt segítséget a konyhában. A Xiaomi által kínált innovációk a nagyobb kényelmet, hatékonyságot, az egészségesebb életmódot szolgálják, és mindenki számára elérhetővé teszik a mesterséges intelligencia nyújtotta magasabb életminőséget.

Az okosotthon a megbízható internetkapcsolattal kezdődik

Mi Router AX9000: Úgy tervezték, hogy egyfelől képes legyen kiszolgálni a jövő okosotthonának hiper-konnektivitásra való igényét, másfelől, hogy egy digitális szórakoztató központ legyen. A Mi Router AX9000 a Xiaomi első Tri-Band WI-FI 6 routere*, amelyet Qualcomm Hexa-core processzorral láttak el. A készülék egy 4 GHZ-es és két 5 GHZ-es csatornával rendelkezik. A zászlóshajó terméknek szánt router képes megszakítás nélküli internet kapcsolatot biztosítani játék közben, még akkor is, ha egyszerre több, a hálózatra kapcsolódó okoseszközt is kell kiszolgálnia.

 

A Mi Router AX9000 akár 8,354 Mbps** sebességre képes. A videójátékok szerelmeseinek és a modern okosotthon-tulajdonosok minden igényének megfelel ez a csúcskategóriás router, amellyel nagy sávszélességen futó játékokat lehet játszani vagy letölteni, ezzel egyidőben pedig akár 4K minőségű videókat élőben, akadozás nélkül streamelni. A Mi Router AX9000 beépített antennáját épp erre a feladatra találták ki. A kapcsolódás és az okos eszközök hálózatának beállítása csak néhány mozdulatba telik. 

Mi 2K Gaming Monitor 27": A Xiaomi még egy újdonsággal lepte meg a játékok szerelmeseit. A vadonatúj, a kép minden pontját tűéles részletességgel megjelenítő, 2560 x 1440 QHD, 165 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező Mi 2K Gaming Monitor 27'' garantáltan le fogja nyűgözni a gamereket és tovább fogja fokozni a játékélményt. A Mi 2K Gaming Monitor 27’’ támogatja a VESA Display 400 és a DCI-P3 színskála 95 százalékát is, amelynek köszönhetően a játékok grafikai elemei vagy bármilyen professzionális vizuális tartalom vibráló színekben és jól megvilágítva látható a képernyőn.

A főzés egyszerűbb, az étel egészségesebb

Mi Smart Air Fryer 3.5L: Az okosotthon a konyhával indul. A Mi Smart Air Fryer 3.5L azoknak lesz a kedvence, akik nagyon elfoglaltak, mégsem akarnak engedni az egészséges életmódot illető igényeikből. Az új készülékkel a főzés leegyszerűsödik, ugyanakkor még egészségesebbé válik – méghozzá olaj használata nélkül.

A Mi Smart Air Fryer 3.5L a Mi Home appal is irányítható, így a fritőzt távolról is egyszerűen lehet kezelni, a hőfokot például 40 és 200 °C között bármilyen értékekre beállíthatjuk, hogy az étel mindig kellően omlós legyen. Az alkalmazás ezen kívül több mint 100 különböző Mi Smart Air Fryer 3.5L eszközzel gyorsan elkészíthető receptet is kínál a hét minden napjára***. 

 

Az okos fritőz előre beprogramozható még arra is, hogy valamikor az elkövetkező 24 órában készítse el az ételt. Ez újabb lehetőségek előtt nyitja meg az utat: például erjeszthetünk joghurtot vagy ki is száríthatunk ételeket azért, hogy állateledel lehessen belőlük. Ha éppen mindkét kezünk foglalt, hanggal is lehet működtetni a készüléket a Google Assistant vagy az Amazon Alexa segítségével, amely elindítja, megállítja a programot, vagy ellenőrzi, mennyi van még hátra a főzés időből****. Az éles OLED kijelzőn ezek az adatok és a hőmérséklet szintén leolvashatók.  

Ezzel mindig úton lehetsz

Mi Electric Scooter 3: A Xiaomi megoldásai nemcsak az otthonokon belül teszik élvezetesebbé az életet, hanem a ház falain kívül is gondoskodnak az élményekről. A Xiaomi ugyanis a tömegközlekedés forradalmasításában is az élen jár, hiszen több mint 4 millió Xiaomi Mi Electric Scooter e-rollert adott már el világszerte*****. 

 

A mostani Mi Electric Scooter 3 egy újabb, stílusos, városi útitárs a munkába járóknak. A rollerezés a továbbfejlesztett járművel egy fokkal még élvezetesebb és biztonságosabb. Két színben lesz elérhető: Onyx Black, és Gravity Grey változatban. A jármű váza könnyű és könnyen kezelhető, három egyszerű mozdulattal össze lehet csukni, így kényelmesen lehet hordozni, tárolni vagy betenni autóba, felvinni buszra vagy vonatra.

A Mi Electric Scooter 3 600 W-os elektromos motorja legfeljebb 25 km/órás tempóra képes, a roller probléma nélkül hajt át a városi járdák és utak úthibáin és göröngyein. A biztonsági funkcióit is tovább fejlesztették: rendelkezik E-ABS regeneratív blokkolásgátló rendszerrel, a hátsó kerekét pedig egy új, duplafalú tárcsafék lassítja.

 

Redmi Buds 3 Pro: Ahogy a rollerről, úgy a Redmi Buds 3 Pro fülhallgatóról is elmondható, hogy remek útitárs, ami nagyszerűen elszórakoztatja használóját akár épp rollerezés közben is. Az apró készülék kiváló hangminőséget biztosít a hibrid ANC-nek és az átengedéses (transzparens) üzemmódoknak****** köszönhetően. Támogatja a Bluetooth 5.2 technológiát a stabil eszközkapcsolat érdekében, ami azt jelenti, hogy a felhasználók minden további nélkül válthatnak egy laptopon lejátszott videó nézéséről a telefonjukra érkező hívás fogadására, anélkül, hogy a készülék újra-párosításával kellene bajlódniuk. Ha úton vagyunk, a Redmi Buds 3 Pro fülhallgatói legfeljebb hat órányi üzemidőt biztosítanak, ha viszont a dobozában tartjuk őket, ahol utántölthető, akár 28 órás üzemidő érhető el. Mindössze 10 percnyi töltés a dobozban elegendő energiát ad 3 órányi zenehallgatáshoz*******. A Redmi Buds 3 Pro ráadásul a vezeték nélküli töltést is támogatja, így a felhasználó igazán szabadon, a kábelek kötöttségétől megszabadulva is élvezheti a zenehallgatás örömét. 

Árak 

A Mi Router AX9000 ajánlott kiskereskedelmi ára 299 € -tól indul

A Mi 2K Gaming Monitor 27" ajánlott kiskereskedelmi ára 449 € -tól indul

A Redmi Buds 3 Pro ajánlott kiskereskedelmi ára 69,9 € -tól indul

A Mi Electric Scooter 3 ajánlott kiskereskedelmi ára 449 € -tól indul

A Mi Smart Air Fryer 3.5L ajánlott kiskereskedelmi ár 99 € -tól indul

A mi.com regionális oldalain található információ arról, hogy hol és mikortól lehet a termékeket megvásárolni.

________________

*  A Wi-Fi 6 (802.11ax) ideértve az OFDMA, a MU-MIMO valamint a 4K QAM/1024QAM képességeket is, csak olyan eszközökkel vehető igénybe, amelyeket ezeket a technológiákat támogatják.  A tényleges vezeték nélküli sebesség az adott hálózaton elérhető legnagyobb sebességtől függően változhat.

**  A legnagyobb vezeték nélküli átviteli sebességre vonatkozó adat az IEEE 802.11 szabvány specifikációiból származó fizikai sebesség alapján lett meghatározva.

***  További receptek az OTA-n keresztül érhetőek el.

****  A Google Assistant és az Amazon Alexa nem minden országban érhető el. Az alapszoftver frissítésével lehet telepíteni a hangutasítás funkció legújabb változatát. A Google Assistant a Google LLC védjegye.

*****  2021 júniusától, a Xiaomi saját adatai alapján.

******  Egyes ANC és átengedéses üzemmód beállítások csak bizonyos Xiaomi/Redmi okostelefonokon érhetők el. 

*******  Az adat a Xiaomi saját laboreredményeiből származik, az akkumulátor üzemidejét valós körülmények között az aktuális használat befolyásolhatja.

Vissza