Engedd szabadjára a lehetőségeidet!

Kütyü Magazin - 2021. november 26.

A világ egyik vezető, gaming monitorokat* és IT-tartozékokat forgalmazó márkája, az AGON by AOC bemutatja a nagyszerű AOC GAMING Q27G2S/EU gaming monitort, amely tökéletes választást jelent a gaming színtér kalandorainak. A 68,6 cm (27 hüvelyk) átmérőjű Q27G2S/EU monitor 10 bites IPS-panellel rendelkezik a széles színskála biztosítása, QHD felbontással az éles részletek, valamint 165 Hz-es frissítési rátával a gyors és versenyképes játékélmény érdekében.

Várnak a kalandok!

Az AGON by AOC nagyon vonzó összeállítással köszönti a kalandorokat: egy olyan gaming monitorral, amely lenyűgöző összhangban van a modern gaming számítógépek hardverspecifikációival. Jelenleg a QHD felbontás (2560 x 1440 képpont) jelenti a tökéletes egyensúlyt azoknak a játékosoknak, akik tovább szeretnének lépni a Full HD felbontásról, ugyanakkor szeretnék, ha videokártyájuk magas képkockasűrűséget érne el. A 27 hüvelykes képernyőméret tökéletes párosítás ehhez a felbontáshoz, amely így éles és élénk látványt, valamint rendkívül kényelmes, 109 PPI-s pixelsűrűséget eredményez, mindezt méretezés (scaling) nélkül.

 

Készülj fel a csatára!

Az AOC GAMING Q27G2S/EU monitor olyan IPS-panellel rendelkezik, amely kényelmesen széles betekintési szöget biztosít. 10 bites színmélységnek köszönhetően a panel 1,07 milliárd színt képes megjeleníteni, precíz színátmenetek mellett, sávosodás nélkül (a vizuális tartalomtól és az alkalmazott tömörítéstől függően). Az IPS-panel továbbá széles színskálát fed le és élethű színpontosságot biztosít: ezek nagyszerű funkciók azon feltörekvő YouTube-videókészítők és élőben közvetítők számára, akik szerkeszteni szeretnék az általuk készített felvételeket, majd megosztani azokat a közösségükkel, illetve azoknak is, akik csak egyszerűen élvezni szeretnék a tartalmakat – legyen az játék vagy film – olyan módon, ahogyan azt a videó szerkesztője elképzelte.

A jelenlegi gaming számítógépek tökéletes párjaként a QHD felbontású Q27G2S/EU monitor a Full HD monitorokhoz képest nagyobb képélességet biztosít, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy könnyebben észrevegyék az olyan apró részleteket, mint például a távolban lévő ellenfelek. A Q27G2S/EU monitor 165 Hz-es frissítési rátája (DisplayPort-bemenetet használva) gyerekjátékká teszi a pörgős, kompetitív játékokat, továbbá az MBR (Motion Blur Reduction, elmosódás-csökkentés) technológiának köszönhetően a monitor 1 ms MPRT-re (Moving Picture Response Time, mozgókép válaszidő) csökkenti a válaszidőt, amely által gyakorlatilag teljesen eltünteti az összes ghosting műterméket.

A Q27G2S/EU monitor támogatja az Adaptive-Sync technológiát és NVIDIA G-SYNC kompatibilis, ennek köszönhetően pedig a videokártya képkockasűrűsége összehangolható a monitor frissítési gyakoriságával, így kiküszöböli a rosszul párosított képkockák miatti szakadozást és képtörést. Alacsony inout lagnek köszönhetően a monitor szinte azonnali vizuális visszajelzést ad a játékosok parancsaira, tükrözve ezáltal gyors és hirtelen reflexeiket.

A Q27G2S/EU monitor ergonomikus állvánnyal rendelkezik, amely állítható magasságú, dönthető, elfordítható és forgatható, így a felhasználók az egészséges testtartáshoz állíthatják a monitort. A háromoldalon keret nélküli kialakításának köszönhetően a Q27G2S/EU monitor tökéletes választás a többmonitoros felállásokhoz is, amelyet a VESA-állvány tovább könnyít. A két HDMI- és az egy DisplayPort-bemenet lehetővé teszi további források (például további számítógépek, laptopok, konzolok stb.) csatlakoztatását a monitorhoz, amely így növeli a rugalmasságot a mindennapi feladatok során.

 

Az OSD-menü a panel alatt található fizikai gombokkal vagy a G-Menu szoftver segítségével érhető el. A Q27G2S/EU monitor gaming funkciói közé tartozik a Dial Point (célkereszt), az AOC Game Colour (a színek telítettségének növelése/csökkentése érdekében) és a képkockasebesség-számláló. Ezenkívül a villódzásmentes, Flicker-free technológia, amely DC-t használ PWM helyett a fényerő beállításához, valamint a kifejezetten erre a célra tervezett Low Blue üzemmód egyaránt azt a célt szolgálják, hogy a késő esti videojáték kevésbé legyen káros a szemnek.

Az AOC GAMING Q27G2S/EU monitor 2021 novemberétől elérhető 349 eurós ajánlott fogyasztói áron.

____________________ 

* A Nemzetközi Adatközpont (IDC) Világszintű negyedéves gaming követője (Quarterly Gaming Tracker) – Gaming Monitor 2021 Q2

Vissza