Intelligens recepttárral érkezik az LG új sütője és mikrója

Kütyü Magazin - 2021. december 31.

Minden eddiginél könnyebbé teszik a konyhai előkészületeket az LG Electronics (LG) legújabb beépíthető LG InstaView dupla sütős tűzhelye és a tűzhely fölé beépíthető mikrohullámú sütője. A gyártó legfontosabb sütés-főzési technológiáit felvonultató prémium készülékek az elsők, amelyek az új LG ThinQ receptszolgáltatással érkeznek.*  

A dupla sütős tűzhely esetében az LG InstaView technológia alkalmazása azt jelenti, hogy a felhasználók anélkül nézhetnek be a sütő belsejébe, hogy kinyitnák a készülék ajtaját: ha kettőt koppintanak az üvegajtóra, bekapcsolódik a belső világítás, vagyis úgy ellenőrizhető a készülő étel állapota, hogy a forró levegő sem szökik ki. Mindkét, a mai otthonok számára teljeskörű ételkészítési megoldást nyújtó termék a 2022-es CES kiállításon debütál.

 

Az új tűzhely az LG ProBake konvekciós technológiáját alkalmazza az előmelegítés nélküli, gyors és alapos sütéshez, amely minden alkalommal finom, egyenletesen átsült ételeket garantál. Pontos hőmérséklet- és légáramlás-szabályozásával a ProBake rövidebb elkészítési időt biztosít, de ez a technológia kulcsfontosságú szerepet játszik a készülék forrólevegős sütési (Air Fry) és forrólevegős Sous Vide (Air Sous Vide) üzemmódjaiban is. Az Air Fry funkcióval az olajban sütéshez képest sokkal kevesebb zsiradék felhasználásával készíthetők ízletes, ropogósra sült finomságok, az Air Sous Vide móddal ínycsiklandó, szaftos ételek süthetők, miközben a fogások elkészítése az LG UltraHeat Power Burner technológiájának köszönhetően több időt sem igényel.

 

A most bemutatott különleges készülékduó másik fele, az LG tűzhely fölé beépíthető mikrohullámú sütője a gyártó szabadalmazott gőzsütési technológiáját alkalmazza a szaftosabb, egészségesebb és ízletesebb ételek elkészítéséhez. A prémium kategóriás berendezésbe épített, kicsúsztatható ExtendaVent szagelszívó hatékonyan csökkenti a füst és a tartós szagok jelenlétét a konyhában. A továbbfejlesztett EasyClean belső bevonatnak köszönhetően gyerekjáték tisztán tartani a mikrót: mivel a bevonat megakadályozza az ételmaradékok és zsiradékok letapadását, a készülék belsejének tisztításához elegendő egy nedves ronggyal áttörölni.**  Az LG minimalista dizájnmegközelítését jól példázza a készülék széles betekintést nyújtó, rozsdamentes acélból és edzett üvegből készített LG WideView ablaka.

 

Szintén 2022-es újdonság, hogy az LG ThinQ receptszolgáltatás (ThinQ Recipe) teljesebb és kényelmesebb felhasználói élményt kínál azzal, hogy az LG és partnerei összes intelligens konyhai szolgáltatását és tartalmát egy helyen teszi elérhetővé. A ThinQ mobilalkalmazáson keresztül elérhető LG ThinQ receptszolgáltatás olyan gasztroélményt kínál, amelynek segítségével a felhasználó kereshet, tervezhet, vásárolhat és főzhet több száz könnyen követhető recept alapján - ezek között elismert szakácsok ínycsiklandó ételei mellett az LG Originals sorozat is megtalálható. Utóbbi az LG saját séfjeinek videósorozata, amely bemutatja, hogyan lehet a legjobban kihasználni a gyártó konyhai megoldásainak funkcióit.*** 

 

A bostoni székhelyű mesterségesintelligencia-startuppal, a Foodspace Technologyval való együttműködésnek köszönhetően a ThinQ receptszolgáltatásban az LG időtakarékos Scan to Cook funkciója is elérhető, amely bizonyos fagyasztott ételek főzési útmutatásait szkenneli be, értelmezi és küldi el a sütőknek, amelyek önműködően alkalmazzák a szükséges beállításokat.

 

A Proactive Customer Care, azaz az LG intelligens ügyfélszolgálati megoldása a ThinQ alkalmazásból is elérhető. A mesterséges intelligenciát és gépi mélytanulási technológiát alkalmazó szolgáltatás folyamatosan monitorozza a sütők teljesítményét, probléma esetén figyelmezteti a felhasználót, és karbantartási tippeket is küld, hogy az LG készülékek az évek múltával is optimálisan működjenek.**** 

 

Az érdeklődők január 5-től a CES 2022 keretében, az LG virtuális kiállítótermében tekinthetik meg a ThinQ Recipe megoldással érkező, 2022-es LG InstaView sorozat termékeit. Az eszközök elérhetősége régiónként változhat.

______________

*  Az LG ThinQ recipe alkalmazás a Scan to Cook funkcióval rendelkező modelleken használható. Az elérhető szolgáltatások és a funkciók modelltől vagy régiótól függően változóak lehetnek.

**  Az EasyClean borítás csak a gázüzemű modellekben található.

***  Az elérhető szolgáltatások és a funkciók modelltől vagy régiótól függően változóak lehetnek.

****  A Proactive Customer Care szolgáltatás elérhetősége modelltől és régiótól függően változó.

Vissza