A képminőség új korszakát hozzák el a Samsung 2022-es modelljei

Kütyü Magazin - 2022. január 3.

A Samsung bemutatja legújabb MICRO LED, Neo QLED és Lifestyle televízióit, amelyek a 2022-es CES kiállításon lesznek először láthatók. A továbbfejlesztett kép- és hangminőséggel, új elérhető méretekkel, testreszabható kiegészítőkkel és megújult kezelőfelülettel érkező 2022-es modellek megvalósítják a Samsung Képernyők mindenkinek! jövőképét és egészen különleges felhasználói élményt biztosítanak.

MICRO LED: A kijelzőtechnológia csúcsteljesítménye 

A Samsung különleges MICRO LED kijelzői lenyűgöző képminőséget biztosítanak a 25 millió darab, mikrométeres méretű LED-nek köszönhetően, amelyek egyedileg állítják elő a fényt és a színeket. A készülék látványos színeket, tiszta és kontrasztos képet jelenít meg, amely magával ragadja a felhasználókat. A CES 2022 kiállításon a vállalat a 110-, a 101- és a 89 colos modelleket mutatja be.  

 

A hardveres fejlesztések mellett a 2022-es MICRO LED tévék 20 bites szürkeárnyalatos színmélységet támogatnak, így minden jelenet hihetetlenül részletes lesz. A kép a legapróbb részletekig beállítható, több mint egymillió különböző fényerő- és színmélységopció érhető el, így valódi HDR élmény várja a felhasználókat. A MICRO LED modellek a DCI és az Adobe RGB színskála 100 százalékát támogatják, így gyönyörű, élethű színekben jelenik meg rajtuk a tartalom. Ennek a teljesítménynek és a kialakításából adódó 99,99 százalékos kijelző-test aránynak köszönhetően a MICRO LED különleges, újszerű élményt kínál a tévénézőknek. 

 

A MICRO LED idén számos felhasználóbarát megoldással és kényelmi funkcióval bővül. 

•  A Művészeti móddal a felhasználók a képernyőn megjelenített műalkotásokkal vagy fotókkal galériává változtathatják az otthonukat. A 2022-es MICRO LED modelleken elérhető lesz két egyedileg, a képernyőre tervezett alkotás is Refik Anadol dizájnertől.

•  Az Osztott képernyő segítségével a felhasználók egyszerre akár négy tartalmat is nézhetnek egyidejűleg, a négy HDMI bemenet bármelyikéről, lenyűgöző 4K felbontásban, akár 120fps*  mellett.

•  A Dolby Atmos hangzásnak köszönhetően a felső, oldalsó és alsó hangszórók együttesen rendkívüli, többdimenziós hangzást hoznak létre. 

 

Neo Quantum Processzor és dinamikus hangzás az új Neo QLED modellekben 

A továbbfejlesztett Neo Quantum Processzornak és a kép- valamint a hangtechnológia fejlődésének köszönhetően a 2022-es Neo QLED minden eddiginél élesebb képpel és tisztább hangzással érkezik. Az idei modell Neo Quantum Processzorával bemutatkozik a továbbfejlesztett kontraszt leképezés a háttérvilágításon (BLU - back-light unit), amelynek segítségével a Quantum Mini LED-ek fényereje 12 helyett 14 bites mélységgel vezérelhető. A készülék fényereje így a tavalyi 4096 fokozat négyszeresén, 16.384 fokozaton állítható a pontos képalkotás érdekében.

 

Az új Adaptív fény technológia a Neo Quantum Processzor segítségével elemzi a kijelzőn megjelenő vonalakat, formákat és felszíneket, és ezek alapján módosítja a Quantum Mini LED-ek fénykibocsátását, hogy a kép és a fények még pontosabbak legyenek, a tartalom pedig HDR minőségben jelenjen meg. A Samsung 2022-es Neo QLED modelljeiben bemutatkozik a Mélység fokozó, egy különleges képminőség javító algoritmus is. A technológia automatikusan felismeri a képernyőn látható tárgyakat és kiemeli ezeket a háttérből, így mélységet ad a képnek és még élethűbbé teszi azt.

A 2022-es Neo QLED tévék Szemkímélő módja a beépített fényérzékelők és a napszakok alapján automatikusan beállítja a fényerőt. A képernyő a környezeti fényviszonyokra reagálva fokozatosan csökkenti a fényerő szintjét és melegebb árnyalatokra vált, illetve ennek megfelelően kezeli a kékfény szintjét is. Ezeknek köszönhetően az esti tévézés is kellemesebb lehet, kevésbé fárasztja a szemet, így kevésbé lehet hatással az alvás minőségére.

 

A Neo QLED készülékek hangzását is továbbfejlesztették. Az Object Tracking Sound (Többirányú hangzás minden jelenetben) funkcióval a hang követi az objektumok mozgását a képernyőn, a 2022-es készülékekbe pedig bekerült az OTS Pro, amely felfelé irányuló hangszórók segítségével hoz létre különleges térhangzást. Az új Neo QLED modellek lenyűgöző Dolby Atmos hangzással érkeznek, amely szintén az új, a készülék felső részén elhelyezett hangszórók segítségével emeli új szintre a házimozi élményt. A tévén található hangszórók együttes teljesítményének köszönhetően a Neo QLED-ek hangja képes végig követni a kijelzőn látható akciót. 

 

Technológia és formatervezés a díjnyertes Lifestyle TV modellekben 

A Samsung 2022-es Lifestyle televízióiban egyaránt megjelennek a legújabb technológiák és a különleges formatervezési megoldások. A The Frame, a The Sero**  és a The Serif is megkapta az új Matt szűrőt, amely csökkenti a tükröződést, a fényvisszaverődést és a felületen kevésbé látszanak az ujjlenyomatok, így csak a zavartalan tévézés élménye marad. A 2022-es Lifestyle TV készülékek Matt szűrője három tanúsítványt***  is elnyert az UL (Underwriter Laboratories) hitelesítőintézettől a Tükröződésmentes megjelenítésért.    

•  A The Frame a múzeumok személyes látogatásához hasonló valósághű élményt nyújt a tükröződésmentes paneltechnológiának köszönhetően. A Matt szűrőn kevésbé látszanak az ujjlenyomatok és a szennyeződések is, így a felhasználók mindig szinte tökéletes állapotban élvezhetik kedvenc műalkotásaikat. A The Frame 32 colostól 85 colos méretig érhető el.

•  A The Serif matt kerete kiválóan illeszkedik a képernyő Matt szűrőjéhez, ezzel új szintre emeli az ikonikus dizájnt, és prémium megjelenésével kiválóan illeszkedik a legtöbb helyiség berendezéséhez. A 65 colos változat érkezésével a The Serif mostantól 43 és 65 colos közötti méretekben kapható.

•  A The Sero új, Matt szűrőjével függőleges és vízszintes módban is kimagasló élményt nyújt a felhasználók számára. Az új, függőleges módban is elérhető Osztott képernyő funkció új szintre emeli a multitaskingot, a felhasználók egyszerre követhetnek két különböző tartalmat a képernyő alsó és felső részén, vagy böngészhetnek az interneten miközben kedvenc műsorukat nézik.

 

Megújult Smart Hub és felhasználóközpontú alkalmazások 

A Samsung 2022-es okostévéin elérhető a megújult Smart Hub, amely a tartalomkezelést és a felfedezést helyezi a középpontba. Az új Smart Hub segítségével könnyedén elérhetők a felhasználók kedvenc tartalmai, és a rendszer segít felfedezni műsorokat, így kevesebb idő telik keresgéléssel. A Smart Hub oldalsávján a felhasználók könnyen válthatnak az olyan kategóriák között, mint a Média, a Játék (Játékközpont) és a Háttér mód.

•  Játékközpont: A Samsung Játékközponton keresztül a játékosok gyorsabban indíthatják el a kedvenc játékaikat a különböző streaming szolgáltatásokkal. A Samsung olyan vezető iparági szolgáltatásokkal működik együtt, mint az NVIDIA GeForce Now, a Stadia és az Utomik, így a felhasználók a játékok hatalmas választékához férhetnek hozzá.

•  Watch Together: Az új alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók videóhívást indítsanak a barátaikkal vagy családtagjaikkal kedvenc műsoraik és filmjeik nézése közben, és ezzel is közelebb kerüljenek szeretteikhez. 

•  NFT Platform: Az alkalmazás egy felhasználóbarát, integrált platformmal segíti a digitális műalkotások, tokenek felfedezését, vásárlását és értékesítését a MICRO LED, a Neo QLED és a The Frame tévéken.

•  Intelligens beállítás: Ezzel a funkcióval a felhasználók finomhangolhatják a beállításokat az optimális képminőség eléréséhez. Alap módban a képernyő 30 másodpercen belül, gyorsan és egyszerűen kalibrálható, míg a Professzionális mód 10 perc alatt optimalizálja a képernyőt a kifogástalan képminőség érdekében.

 

Új kiegészítők, a felhasználók igényeire szabva 

A 2022-es modellekhez a kiegészítők kibővített kínálata tartozik, amelyekkel személyre szabható a felhasználói élmény. Az Automatikusan Forgatható Fali Konzol és Állvány segítségével a The Sero függőleges beállítása a hagyományos modelleken is elérhető, a felhasználók a képernyő automatikus elforgatásával****  mobilos tartalmakat is megjeleníthetnek a tévéjükön.

A tartozék mellett a 2022-es készülékeken elérhető a függőleges elrendezésű kezelőfelület is, így a Smart Hub, és a Osztott képernyő funkció használható függőleges módban. A függőleges elrendezésben elérhetők olyan alkalmazások, mint a YouTube és a TikTok, valamint a képernyőtükrözés és a kivetítés is. A Lifestyle funkciók, mint az Háttér mód+ és a Művészeti mód szintén elérhetők függőleges módban. A távirányító új forgatógombja segítségével a felhasználók egy gombnyomással elforgathatják a képernyőt.

A The Frame kereteinek kibővített választékával és a minden TV-vel*****  elérhető, szabadon mozgatható, keskeny falikonzollal a Samsung 2022-es televíziói szinte teljesen testreszabhatók.

 

A hangzás új szintje a legújabb Hangprojektorok és egyedi funkciók segítségével 

A 2022-es soundbar kínálat fejlesztéseinek köszönhetően a hangprojektorok még teljesebb, háromdimenziós hangzást biztosítanak, emellett új formatervet kaptak, melynek köszönhetően remekül illeszkednek a Samsung TV-k által képviselt kifinomult megjelenéshez. A Samsung különleges megoldása, a Q Symphony a jellegzetes térhangzás érdekében szinkronizálja a Samsung Neo QLED tévék hangját. A hangprojektor és a TV hangszórói összehangoltan működnek, beleértve a készülék felső részén található hangszóróit is, így kiterjedt, erőteljes hangzást biztosítanak.

A Samsung 2022-es soundbarjai Vezeték nélküli Dolby Atmos csatlakozással******  is rendelkeznek, amely vezeték nélküli kapcsolatot biztosít a televízió és a hangprojektor között, így különleges élményt garatálnak zavaró kábelek nélkül.

Az új HW-S800B Ultra Slim Soundbar egyedi modell a keskeny kialakítású hangsugárzók kategóriájában, amely kompakt formában kínál erőteljes basszust a mélynyomóiba integrált passzív membrános technológiának köszönhetően. Az újonnan beépített felső hangszórókkal a HW-S800B egy kiemelkedő teljesítményű, erőteljes, tiszta hangzást biztosít, mindössze 4 cm-es készülékházzal.

„A képernyők szerepe a technológia fejlődésével és az otthoni szórakozás változásával drámaian átalakult az elmúlt években. Új termékcsaládunkkal olyan magával ragadó otthoni moziélményt biztosítunk a felhasználóknak, amely az igényeik szerint személyre szabható – mondta Simon Sung, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke és értékesítési és marketingcsapatának vezetője. – Legyen szó akár mozirajongókról, elkötelezett tévénézőkről, játékosokról vagy a művészetek kedvelőiről, a Samsung olyan élvonalbeli kínálattal rendelkezik, amely bárkinek az otthonát szórakoztatóközponttá alakíthatja.”

________________

*  Frame Per Second (képkocka per másodperc).

**  A The Sero Magyarországon nem elérhető.

***  A Reflection Glare Free, Discomfort Glare Free és Disability Glare Free tanúsítványok.

****  A 2022-es The Frame és Neo QLED 4K/8K modellekkel kompatibilis, 65 colos méretig.

*****  Minden, 43 és 85 colos közötti 2022-es TV modell, kivéve a Q80A és AU7000 készülékeket.

******  A 2022-es Samsung Neo QLED modellekkel kompatibilis.

Vissza