A Samsung elhozza a csatlakoztatott otthoni élményt

Kütyü Magazin - 2022. január 6.

A Samsung SmartThings technológiája hozzájárul a csatlakoztatott életmód és az IoT*  jövőjéhez, legújabb fejlesztése, a SmartThings Hub szoftver pedig 2022-ben válik elérhetővé az egyes Samsung Smart TV-ken és Smart Monitorokon. A CES 2022 kiállításon bemutatott SmartThings Hub zökkenőmentes csatlakozást tesz lehetővé, amellyel a Samsung készülékek a modern otthonok irányítóközpontjává válhatnak. Az új technológia háztartások tízmillióinak biztosíthat hozzáférést a csatlakoztatott életmódhoz.

A felhasználók minden eddiginél szívesebben használnak csatlakoztatott megoldásokat az otthonaikban, így a szektor jelentős növekedésen megy keresztül. A Deloitte 2021-es „Csatlakoztatott technológia- és Mobilipari Trendek” felmérése**  szerint az egyesült államokbeli háztartások átlagosan 25 csatlakoztatott eszközzel rendelkeznek, a felhasználók pedig egyre inkább a könnyen használható eszközöket és az azok közötti átjárhatóságot keresik a vásárlásnál.

„A felhasználók korábban mindig erre a célra kialakított központi egységekhez csatlakoztatták az eszközeiket – mondta el Mark Benson, a Samsung SmartThings termék- és mérnöki csapatának vezetője. – A SmartThings Hub technológia integrálásával megkönnyítjük a belépést és egyszerűsítjük a teljes folyamatot, hogy a felhasználók könnyebben létrehozhassák álmaik csatlakoztatott otthonát.”  

 

A SmartThings kiterjedt partneri hálózatának köszönhetően már kompatibilis eszközök milliárdjai támogatják a Matter okosotthon működési szabványt. A Matter támogatásával a SmartThings a jövőben is a csatlakoztatott otthoni élmény középpontjában állhat.

A SmartThings Hub integrációja lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a különféle okosotthon kommunikációs protokollokkal a legtöbbet hozzák ki a Samsung készülékeikből. A beépített szoftver a Matter mellett a Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolatot is támogatja, így az okoseszközök széles körével képes kommunikálni. Az opcionálisan elérhető USB kiegészítővel pedig a Zigbee eszközök is csatlakoztathatók a rendszerre. 

„A SmartThings küldetése mindig is az volt, hogy különleges élményekkel tegye egyszerűbbé a felhasználók életét. A cél elérése érdekében még nagyobb hangsúlyt fektettünk a SmartThings technológia továbbfejlesztésére, amellyel így minden eddiginél több eszköz kapcsolódhat össze egy háztartásban – mondta Jaeyeon Jung, a Samsung alelnöke és a SmartThings csapat vezetője. – A Samsung termékportfóliójával és a SmartThings sokoldalú, nyitott platformjával egyedülálló helyzetben vagyunk, hiszen a felhasználók nálunk egy helyen találhatják meg az okosotthonuk kialakításához szükséges technológiákat.”

A SmartThings Hub 2022-től elérhető az egyes Samsung termékeknél. 

________________

*  Internet of Things, magyarul: dolgok internete.

**  https://www2.deloitte.com/us/en/insights/industry/telecommunications/connectivity-mobile-trends-survey.html

Vissza