Az AOC 34 kijelzője kapott TCO Certified tanúsítványt

Kütyü Magazin - 2022. február 8.

A kijelző szakértő AOC büszkén jelenti be, hogy az egyik első olyan képernyőgyártóvá vált, amely megkapta a TCO Certified 9. generációs minősítést. A 9. generációs TCO Certified kijelzőkre vonatkozó tanúsítványt csak nemrég, 2021. december 1-jén hozták nyilvánosságra. 

34 tanúsított üzleti fókuszú monitormodellel az AOC rendelkezik a harmadik legnagyobb, 9. generációs TCO Certified minősítéssel akkreditált modellportfólióval a piacon. A tanúsítvánnyal rendelkező AOC  modellek a 22 hüvelykestől 34 hüvelykes méretet, Full HD-tól egészen a 4K-ig terjedő felbontást kínálnak, lehetővé téve számtalan különböző felhasználói igény számára, hogy fenntartható módon válasszanak képernyőt.

A TCO Certified, 9. generáció olyan termékeket tanúsít, amelyek bizonyíthatóan társadalmilag felelős módon készülnek, beleértve az ellátási lánc felelősségét és átláthatóságát, a megvesztegetés elleni védekezést, a felelősségteljesen beszerzett ásványi anyagok felhasználását és a feldolgozott vegyi anyagok gondos kezelését.

A mai világban a fenntarthatóság az egyik legfontosabb kihívás, amellyel jelenleg minden ágazatnak, így az IT-termékeknek is szembe kell nézniük. A valóban fenntarthatóvá válás felé vezető út folyamatos fejlődés, amely számos szempontot érint, többek között a társadalmilag és környezetvédelmi szempontból felelős gyártást, a körkörös üzleti modellek integrálását, az IT-termékek élettartamának meghosszabbítását és az elektronikai hulladék mennyiségének csökkentését.

 

34 AOC monitor rendelkezik 9. generációs TCO Certified tanúsítvánnyal

 

2021-ben az AOC többféle módon is bizonyította a fenntartható bolygó iránti elkötelezettségét. Februárban az AOC amszterdami irodája az Európai Energiahatékonysági Irányelvnek (EED) megfelelő auditálásban vett részt, és megkapta az ISO 50001 tanúsítványt. Az ISO 50001 célja az energiaáramlások feltérképezése és a lehetséges megtakarítások meghatározása. Az AOC megfelelt a külső ISO 14001 auditon is, amely a környezetközpontú vállalatirányítási rendszerrel szemben támasztott követelményeket határozza meg. Az AOC erőforrás-hatékonyabb terméktervezést határozott meg, kevesebb hungarocell, műanyag és tinta felhasználásával. Ebben az évben az AOC továbbra is a társadalmi felelősségvállalásra összpontosított, és a TPV-vel közösen az egész vállalatra vonatkozó emberi jogi irányelveket tett közzé, valamint támogatta a játékokkal foglalkozó jótékonysági szervezeteket, például a SpecialEffect jótékonysági szervezetet az Egyesült Királyságban.

Az AOC jelenlegi B2B termékkínálata a professzionális felhasználók széles körét célozza meg. Az érintőképernyős, hordozható 15,6 hüvelykestől az ultra-széles, 34 hüvelykes kijelzőméretekig, a Full HD-től a 4K-ig terjedő felbontással a portfólió az alapmonitoroktól a beépített USB-C dokkolási lehetőséggel rendelkező magas termelékenységű kijelzőkig különböző felhasználási területeket fed le. A szénlábnyomukat csökkenteni kívánó fenntartható vállalatok számára, az AOC TCO Certified, 9. generációs irodai monitorai nagyszerű választási lehetőségek lesznek.

„Szeretnénk köszönetet mondani a TCO Developmentnek az új TCO tanúsítás elindításáért.  A 9. generáció tovább ösztönzi a hozzánk hasonló gyártókat arra, hogy még zöldebb termékeket dobjanak piacra. A TCO Developmenttel együtt a következő szintre emeljük a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaságot.” - mondta Kevin Yang, az AOC és az MMD európai, FÁK és oroszországi műszaki termék- és megfelelőségi menedzsere.

A TCO Development szervezet által kifejlesztett 1992-ben alapított TCO Certified egy vásárlóktól és az IT-ipartól független, globális fenntarthatósági tanúsítvány IT-termékek számára (az ISO 14024 szabvány szerint).

Amikor a felhasználók a TCO Certified 9. generációs termékét vásárolják meg, biztosak lehetnek abban, hogy a megvásárolt termék a termék teljes életciklusa során megfelel a társadalmi és környezeti felelősségvállalásra vonatkozó szigorú kritériumoknak. A 9. generációban javultak a korrupcióellenes és az ásványi anyagok beszerzésére vonatkozó kritériumok, bővültek a veszélyes anyagok biztonságosabb alternatívái, és a körforgásos gazdaságra vonatkozó ambiciózusabb kritériumok kerültek bevezetésre. Emellett új fenntarthatósági teljesítménymutatókkal (SPI) egészült ki, így a vásárlók megalapozott döntéseket hozhatnak a termékek fenntarthatóságával kapcsolatban.

A teljesítendő rendelkezések és követelmények teljes listája, valamint további meghatározások és pontosítások a TCO Certified, 9. generáció dokumentációban találhatók.

Ezekben a kihívásokkal teli és viharos időkben, amelyekkel a világ jelenleg szembesül, az AOC rendkívül büszke erre az eredményre. Azzal, hogy az AOC ilyen nagyszámú, rendkívül fenntartható terméket hoz forgalomba, gyártóként pozitív környezeti és társadalmi hatást fejt ki, ugyanakkor lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy jobb és zöldebb döntéseket hozzanak. 

Vissza