Digitális művészeti élmény LG kijelzőkön

Kütyü Magazin - 2022. február 25.

Az LG Electronics (LG) globális együttműködésre lépett az egyesült államokbeli Blackdove-val. A partnerség keretében a Blackdove digitális művészeti alkotásai az LG fejlett, digitális üzleti kijelzőin jelennek meg. A Blackdove digitális művészeti galériájának válogatott alkotásait, az NFT (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token) platformot, valamint a szoftvereket integráló prémium kategóriás, testreszabható LG képernyőmegoldások kényelmes lehetőséget kínálnak a globális művészeti piac figyelmének középpontjában álló digitális művészeti alkotások bemutatására.

Az LG látványos digitális kijelzői tökéletes médiumot jelentenek a művészeti installációk megjelenítésére, valamint ideális kiegészítői az irodaházi fogadótereknek, galériáknak, luxus lakóépületeknek és számtalan nyilvános helyszínnek. Az LG üzleti LED-kijelzőinek moduláris, könnyen méretezhető kialakítása kivételes testreszabhatóságot és könnyű telepítést garantál, méghozzá kiváló képminőségben a Full HD-tól (1920 x 1080) a 8K (7680 x 4320) felbontásig.

 

 

A Blackdove saját szoftverét integráló LG üzleti LED-kijelzők – többek között az LG MAGNIT, az LG LED Bloc, valamint All-in-One és ún. fine-pitch LED-megoldások – már ettől a negyedévtől világszerte kaphatók, elérhetővé téve a galéria hatalmas digitális művészeti gyűjteményét. A Blackdove kurátorai által személyesen kiválasztott kortárs művészek, köztük Jonathan McCabe, Kenneth Wayne, Meghan Cheng, Franck Lefebvre és Jamie Scott alkotásai témák és stílusok széles skáláját ölelik fel, így egyszerre szólnak a digitális művészet új, valamint tapasztalt rajongóihoz egyaránt.

 

 

„Az LG örömmel lép partnerségre a Blackdove-val, hiszen ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy üzleti LED-kijelzőket használó ügyfeleink számára olyan kivételes előnyt nyújtsunk, amelyre csak mi vagyunk képesek” — mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának szenior alelnöke és információs kijelzőkért felelős vezetője. „Várakozásaink szerint a közönség igen pozitívan értékeli majd, hogy az LG LED-kijelzők bármikor digitális festővászonná alakíthatók át, legyen szó akár luxusvillák, akár irodaházi fogadóterek, akár kórházak, akár üzletek tereiről.”

 

 

„Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan rendkívüli cég választott minket partneréül, mint az LG” — mondta Marc Billings, a Blackdove igazgatója. „A digitális művészet a történelem első olyan művészeti formája, amelyet az egész világ eredeti formájában megtapasztalhat egy pillanat alatt, egyetemes vonzerőt létrehozva. Ez lehetőséget ad az alkotások mennyiségének és sokszínűségének exponenciális növekedésére, valamint utat nyit a művek élvezetéhez és tulajdonlásához való egyetemes és megfizethető hozzáféréshez.”

 

Vissza