Ívelt és erőteljes az új AOC monitor

Kütyü Magazin - 2022. május 3.

A monitor szakértő AOC bejelenti a 34 hüvelykes (86,4 cm-es) AOC CU34P2C modellt, amely a csúcskategóriás, vállalkozásorientált P2 sorozat legújabb tagja. Ez az ívelt (1500R), ultrawide, 21:9-es képaránnyal rendelkező monitor életerős és élénk színekkel, valamint nagyon magas UWQHD felbontással (3440x1440 képpont) büszkélkedhet. 

A beépített USB-C csatlakozásnak köszönhetően a CU34P2C képes akár 65 W-os laptopok töltésére és tápellátásának biztosítására is, és így tovább növeli a képernyőfelületet a laptop által. Ezenkívül a monitor 4 portos USB-hubja hozzáférést biztosít különböző eszközökhöz (billentyűzethez, egérhez stb.), mindezt egyetlen USB-C kábel segítségével. 

 

AOC CU34P2C: Sokoldalú, USB-C csatlakozással (65 W-os tápellátás)

 

Széles látókör

Mivel egyedülálló monitorként tökéletesen helyettesíti a zsúfolt, többmonitoros felállásokat, a CU34P2C modell széles vízszintes képernyőtere (21:9-es képarány és 3440x1440 képpont) eleget tesz a zenei producerek, a videoszerkesztők és a streamerek igényeinek, lehetővé téve nekik, hogy a teljes munkájukat egyetlen képernyőn jeleníthessék meg. Az ultraszéles képernyő arra is használható, hogy a két oldalára két különböző alkalmazásablakot helyezzünk el, ezáltal pedig lényegében reprodukálhatjuk a többmonitoros felállást egyetlen, megszakítás nélküli kereten belül. A kiegészítő USB-C csatlakozásnak köszönhetően a CU34P2C modell igazán kiszélesíti az alkotók látókörét, valamint áthidalja a mobilos és asztali számítástechnika közötti szakadékot. Mindössze egyetlen USB-C kábellel a videószerkesztők vagy a zenei producerek egyszerűen csatlakoztathatják a laptopjukat, majd elkezdhetik tölteni azt és/vagy tápellátást biztosítani az eszköznek, továbbra is a CU34P2C modellt használva fő képernyőként, miközben további, USB-vel működő eszközöket is használhatnak, például külső meghajtókat, webkamerákat vagy audioeszközöket, mindezt a monitor 4 portos USB-hubjának köszönhetően.

 

 

A sokoldalú megoldás

A CU34P2C VA-panellel rendelkezik, amely a 3000:1 statikus kontrasztarányának köszönhetően élénk képeket jelenít meg mély, tintafeketével és gazdag, telített színekkel, mindezt széles színskála mellett (120 % sRGB, 89 % AdobeRGB). A 300 nites csúcsfényerőnek köszönhetően a CU34P2C-nek nem jelent problémát az erős környezeti fény és a közvetlen napsütés, a széles betekintési szöge (178°/178°) pedig növeli a betekintési kényelmet a monitort használók számára.

 

 

A 100 Hz-es frissítési rátának, az Adaptive-Sync technológiának és az 1 ms MPRT / 4 ms GtG válaszidőnek köszönhetően a CU34P2C gaminghez is alkalmas, illetve a filmek szerelmeseinek is tökéletes társ lehet a munka elvégeztével, gazdag kontrasztjának (3000:1) és a 21:9-es képarányának köszönhetően. A CU34P2C két darab 3W-os hangszóróval és egy fejhallgató bemenettel rendelkezik, teljessé téve ezáltal a felhasználó audiovizuális élményét.

 

 

A modern irodákba és otthonokba tervezett CU34P2C modell állványának szálcsiszolt alumínium textúrája gyönyörűen kiegészíti a monitor elegáns, háromoldalon keret nélküli kialakítását. A monitor egy teljesen ergonomikus állvánnyal van felszerelve, amely jelentős, 150 mm-es magasságállítási lehetőséget, valamint széles forgatási és dőlési szöget biztosít. Az állványra a VESA-P2 konzol is felszerelhető, így a monitor állványára közvetlenül rögzíthető például egy olyan miniszámítógép mint az Intel NUC, és így egy egyedi, cserélhető és sokoldalú rendszer jön létre. A belső tápellátás és az állványba beépített kábelrendező által a CU34P2C segít a felhasználóknak a letisztult és átlátható munkaterület kialakításában.

 

 

Az AOC fenntarthatóság iránti elkötelezettségét tükrözve a CU34P2C TCO 8.0, EnergyStar 8 és ECMA ökotanúsítvánnyal is rendelkezik. A monitor FlickerFree-technológiája - amely DC-t használ PWM helyett a fényerő beállításhoz - kényelmes használatot biztosít, az OSD LowBlue üzemmódja pedig csökkenti a szemfáradtságot.

 

 

Az AOC CU34P2C monitor 2022 májusától elérhető 619 eurós ajánlott fogyasztói áron.

Vissza