Itt az AGON PRO gaming termékcsalád legújabb MiniLED modellje

Kütyü Magazin - 2022. június 16.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON PRO AG344UXM 34" (86,4 cm) ultraszéles monitort, amely lélegzetelállító tulajdonságokkal rendelkezik: MiniLED háttérvilágítás, 1152 dimming zóna, szemet gyönyörködtető, magas szintű DisplayHDR 1000, 170 Hz képfrissítési sebesség, 1 ms GtG válaszidő a zökkenőmentes mozgásokért és magas, 3440x1440 UWQHD felbontás a fokozott élesség és részletgazdagság érdekében.

Miközben a szimulációs, versenyző és belső nézetű játéktípusokban, ahol az extra perifériás látás nagy előny a felhasználó számára, nagyszerű immerzív élményt biztosít. Az AG344UXM a beépített HDMI 2.1-nek, az USB-C csatlakozási lehetőségnek és a beépített KVM-kapcsolónak köszönhetően az otthoni irodai és streaming feladatokat is kiválóan ellátja.


 

Immerzió több fronton

Az AG344UXM egy kivételes ultraszéles modellel bővíti a lelkes játékosok számára készült AGON PRO csúcskategóriás monitorok portfólióját. A MiniLED háttérvilágítással ellátott AG344UXM hatalmas mennyiségű, 1152 dimming zónával rendelkezik, amelyek egyenként világíthatnak vagy kikapcsolhatók, így a területek koromsötéten vagy 1000 nit csúcsfényerővel jelenhetnek meg ugyanazon a képkockán belül. A VESA DisplayHDR 1000 tanúsítvánnyal rendelkező magas dinamikatartomány óriási mértékben növeli az érzékelt kontrasztot és élethű képet nyújt, egyszerre jelenítve meg a perzselő napfényt és a mély, sötét árnyékokat anélkül, hogy a teljes képet elmosná. A pontos színeket megjelenítő IPS panellel az AG344UXM széles, 178°/178° betekintési szögeket, 10 bites színmélységet és széles, 99% DCI-P3 és 100% sRGB lefedettséget kínál, így a játékosok elvárásainak megfelelően adja vissza az erőteljes és élénk árnyalatokat.

Az AG344UXM az AOC legmagasabb kategóriás AGON PRO portfólióba tartozik, amelynek célja, hogy jövőbiztos, csúcstechnológiákat biztosítson a gamer közösségek legendái számára. A gyors IPS panel 170 Hz frissítési rátája és 1 ms GtG válaszideje által támogatott AG344UXM természetesen gaming monitorként is kiválóan teljesít, hiszen a gyors tempójú akciójátékokban sima, gördülékeny mozgást biztosít, beleértve az Adaptive-Sync technológiát, amely kiküszöböli a szakadozást és az akadozást. Az ultraszéles képarány továbbá kitölti a felhasználók látómezejét, és új szintre emeli az immerziót.

 

Sokoldalúság a javából

Az AG344UXM mint meghatározó képernyő, amely a szórakozástól/játéktól kezdve a munkáig és a termelékenységig minden feladathoz alkalmas, egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből. A DisplayPort 1.4 és a jövőbiztos HDMI 2.1 csatlakoztathatósággal rendelkező AG344UXM könnyen csatlakoztatható a legújabb generációs GPU-khoz vagy a jelenlegi generációs konzolokhoz. Az AG344UXM emellett USB-C bemenettel is rendelkezik, amely támogatja a teljes képernyőjel átvitelét 170 Hz frissítési frekvenciával és 10 bites színnel, miközben egyidejűleg 90 W USB tápellátási teljesítményt biztosít. Ez azt jelenti, hogy a monitorhoz egy játék/csúcskategóriás laptop vagy egy nagy teljesítményű miniPC is csatlakoztatható, így az USB-C segítségével kihasználható a monitor magas frissítési frekvenciája, miközben tápellátást és töltést is kap.

 

Az USB-C csatlakoztathatóság csak egy töredéke a teljes USB-dokkolási képességeknek. Az AG344UXM egy 4 portos USB elosztót tartalmaz egy USB-B upstream porttal. A gyakorlatban az AG344UXM USB elosztójához csatlakoztatott billentyűzet és egér a KVM-kapcsolóval átkapcsolható az USB-C porton keresztül csatlakoztatott eszköz (pl. laptop) vagy az USB-B upstream porton keresztül csatlakoztatott eszköz (pl. asztali számítógép) vezérlésére, így rendezett íróasztallal több eszköz felett is teljes körű irányítást biztosít. A széles vízszintes felület a lehető leghatékonyabb kihasználása érdekében az AG344UXM támogatja a kép a képben (Picture-by-Picture) üzemmódot is.

 

A mai csúcskategóriás gamerek számára már több mint megszokott, hogy livestreamekben vagy epikus montázsokban mutatják meg tehetségüket és képességeiket, és egyre több olyan játékos van, aki tartalomkészítővé válik. Az ilyen közönség számára az AG344UXM modellnek abszolút van értelme. Az ultraszéles képarány nemcsak a játékoknál nyújt magával ragadó élményt, hanem a munkával kapcsolatos feladatoknál is növeli a termelékenységet. Egy olyan ultraszéles monitoron, mint az AG344UXM a videószerkesztő szoftverek idővonala egyetlen pillantással sokkal jobban átlátható. A mindennapi feladatoknál két alkalmazás is elfér egymás mellett, ezáltal javítva a multitaskingot. Alternatívaként a további képernyőterületre a tényleges játék mellett egy stream csevegési ablak vagy a streaming szoftver is elfér. A 2x 8 W DTS támogatású hangszórók kíséretében az AG344UXM 21:9 képarányának előnyei filmnézéskor is megmutatkoznak.

 

Az AG344UXM feltűnő dizájnja, amely elnyerte a "Red Dot Design Award" díjat, a 3 oldalon keret nélküli előlappal és a hátlapon található piros kiemelésekkel követi az AGON PRO testvéreinek formanyelvét. A fokozott testreszabhatóság érdekében a hátoldalon található LightFX RGB világítás a G-Menu szoftver segítségével szinkronizálható más AOC perifériákkal. Ergonómia szempontjából az AG344UXM stabil fém lábazata dönthető és forgatható, ezáltal megfelelően beállítható az egyéni igényekhez.

 

Az AG344UXM OSD-beállításai a vezetékes távirányítóval (QuickSwitch), a hátoldalon található 5 irányú joystickkal vagy a már említett G-Menu szoftverrel állíthatók be. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára – többek között – a 6 dedikált játékmód egyikének kiválasztását, valamint az olyan beállítások bekapcsolását, mint az AOC Game Color (telítettség), a Dial Point (célkereszt ráhelyezés), az FPS számláló vagy a LowBlue mód.

Az AGON PRO AG344UXM monitor 2022 júliustól lesz megvásárolható 1849 € javasolt fogyasztói áron.

________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Vissza