Tökéletes FPS gaming monitor QHD felbontással és 300 Hz frissítéssel

Kütyü Magazin - 2022. június 3.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor  és IT tartozék márkája – az új 68,58 cm-es (27”) AGON PRO AG274QS modellell, egy nagy sebességű, 300 Hz-es monitorral bővíti az AGON PRO portfóliót. A monitor gyors IPS panellel van ellátva, DisplayHDR 600 minősítéssel, 1 ms GtG válaszidővel és QHD felbontással rendelkezik, így tökéletesen megfelelő e-sport játékosok és rajongók, különösen az FPS, battle royale és hasonló pörgős játékok kedvelői számára.

Éles és gyors

Az AGON PRO jelenlegi Full HD modelljei, a 25” AG254FG (360 Hz) illetve a 27” AG274FZ (260 Hz) csodálatosan mutatják be, hogy a kivételes sebesség kombinálható a kiváló minőségű IPS panelekkel és a díjnyertes gamer-központú kialakítással. A 27” AG274QS monitorral az AGON by AOC az élesebb QHD felbontást (2560x1440 pixel) feltornázza a lélegzetelállító 300 Hz-es frissítésre – így a piacon ez az egyik első QHD kijelző, amely ilyen magas frissítési rátával rendelkezik.

Az átlagos 144 Hz-es gaming monitoroknál majdnem kétszer nagyobb frissítési frekvenciával rendelkező AG274QS több képet jelenít meg másodpercenként, így folytonosabban és pontosabban közvetíti a történéseket. Különösen az FPS játékokban, ahol ezredmásodpercek is számítanak: minél gyorsabban látja a felhasználó a sarkon leselkedő ellenfelet, illetve minél gyorsabban tudja időben lekövetni az ellenfél változékony mozgásait, annál gyorsabban tud reagálni és előnyt szerezni a versenyben.

Az AG274QS három oldalon keret nélküli 27“-os, gyors IPS panelje QHD felbontással (2560x1440) és 300 Hz frissítési rátával rendelkezik – ezek a mai gamerek álomspecifikációi.  Az 1 ms GtG-nek és a 0,5 ms MPRT válaszidőknek köszönhetően a gyors történések a monitoron egyenletesen és szellemkép nélkül jelennek meg. A beépített Adaptive-Sync technológiával és az AMD FreeSync Premium támogatással, a változtatható frissítési frekvenciának köszönhetően megszűnnek a képszakadások és akadozások. 

Hogy ne csak a gyors ritmusú játékokban legyen a gamerek kiváló társa, hanem a realisztikus, magával ragadó játékélményekben is, az AG274QS rendelkezik DisplayHDR 600 tanúsítvánnyal. A kijelző 600 nit csúcsfényerejével képes fényes, szemet gyönyörködtető robbanásokat, bíbor tájakat és csodás napsugárzást, valamint erőteljes árnyékokat elénk tárni.

A Red Dot dizájndíjjal kitüntetett AG274QS monitor az AGON PRO jól bevált receptjét követi: a három oldalon szinte láthatatlan keretek kiváló lehetőséget nyújtanak a többmonitoros alkalmazáshoz, a logókivetítő felhívja a figyelmet az AGON PRO legendára, valamint rendelkezésre állnak a testre szabható és szinkronizálható RGB effektek (Light FX) a további AOC eszközökkel a mindenre kiterjedő G-Menu szoftvernek köszönhetően. A személyre szabhatóságot még tovább javítva az AG274QS robusztus fém állvánnyal rendelkezik, és széles magassági, döntési, elforgatási tartományban állítható, pivot mód is lehetséges.

A 4 USB 3.2 portnak köszönhetően a monitor dokkolóként is alkalmazható perifériák – mint pl. gaming billentyűzet, egér, USB headset stb. – csatlakoztatásához. A 2x 5W-os DTS hangszóróval az AG274QS kiváló hanghatást is nyújt. A monitoron található beépített headset-tartó is hozzájárul a harcállomások rendezett kezeléséhez. A hozzá tartozó korong alakú QuickSwitch vezérlővel nagyon egyszerű az OSD beállítások elvégzése, de joystick-kal, illetve a G-Menu szoftverrel is vezérelhető.

Az AGON PRO AG274QS monitor 2022. júniustól kapható, javasolt fogyasztói ára: 1199,90 €

Vissza