A Zyxel bemutatta legújabb WiFi 6E hozzáférési pont sorozatát

Kütyü Magazin - 2022. július 7.

Az új WiFi 6E Boost hozzáférési pontok gyorsabb, alacsony késleltetésű és interferenciamentes WiFi-t biztosítanak szélesebb lefedettséggel, így tökéletesek a zsúfolt, nagy beépítettségű környezetben található iskolák és kis- és középvállalkozások számára.

A biztonságos és felhőalapú hálózati megoldások szállítója, a Zyxel Networks bejelentette a WiFi 6E hozzáférési pontok (AP) új sorozatának fejlesztését, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy kihasználják az újonnan megnyílt 6 GHz-es rádióspektrum előnyeit.

A WiFi 6E ma már az egyik legjobb megoldás a torlódások feloldására, a technológia implementálása a teljes hálózaton azonban költséges lehet. A szűkös költségvetéssel gazdálkodók, például kis- és középvállalkozások és iskolák számára sokkal megfizethetőbb megoldás a WiFi 6E hozzáférési pontok használata a túlterhelt hotspotokon. Tekintettel azonban a 6 GHz-es frekvenciára, a legtöbb WiFi 6E eszköz hatótávolsága általában rövidebb, ami egyenetlen felhasználói élményt eredményezhet a különböző távolságokról csatlakozók számára.

Mivel kifejezetten ennek a problémának a megoldására tervezték, hamarosan széles körben elérhetővé válnak a Zyxel hozzáférési pontjai, melyek erőteljes vezeték nélküli hatótávolságot biztosítva segítik a kis- és középvállalkozásokat és az iskolákat abban, hogy minimális befektetéssel használhassák ki a WiFi 6E előnyeit. A cég három új beltéri AP modellje közé tartozik a BandFelx antennás NWA220AX-6E és a WAX620D-6E. Ez tökéletes választás azoknak, akik a forgalmat a 6 GHz-re szeretnék átterelni a meglévő WiFi 5 vagy WiFi 6 hálózatokról. A család harmadik tagja, a WAX640S-6E pedig egy prémium háromsávos modell intelligens antennával, amely a legjobb megoldást nyújtja az interferencia okozta problémákra.

 

 

Zyxel 6E Boost – a WiFi 6E teljes potenciáljának felszabadítása

A három új hozzáférési pont egy finomhangolt 4x4-es, 6 GHz-es antennával is rendelkezik, minőségi RF szűrőkkel és optimalizált komponensekkel látták el őket, hogy maximalizálják az egyes hozzáférési pontok által lefedett hatótávolságot. Ez óriási különbséget jelent a felhasználói élményben, mivel a nagyobb távolságban lévő felhasználók vagy eszközök is ugyanolyan gyors sebességgel tudnak majd csatlakozni a hálózatra.

 

BandFlex – 5GHz vagy 6GHz, amelyikre épp szükség van

A WAX620D-6E és az NWA220AX-6E hozzáférési pontok BandFlex-szel rendelkeznek – ez egy iparági vezető rádió kialakítás, amely 5 GHz-re vagy 6 GHz-re is konfigurálható. Ez a megoldás nagyobb rugalmasságot biztosít azok számára, akik a zsúfolt területek WiFi-forgalmát az újonnan megnyílt 6 GHz-re szeretnék terelni, vagy azoknak, akik egyelőre inkább az 5 GHz-et tervezik használni, és akkor állnának át a 6 GHz-re, ha egy adott területen több kompatibilis eszközzel rendelkeznek majd. A WAX620D-6E és az NWA220AX-6E pénztárcabarátabb választást jelent, mint a teljes értékű háromsávos AP.

 

Zökkenőmentes működés, interferencia nélkül

Minél több eszköz és alkalmazás fut egy helyen, annál nagyobb az interferencia esélye. A Zyxel WiFi 6E hozzáférési pontjainál nem kell emiatt aggódni, mivel Advanced RF szűrővel és Advanced Cellular Coexistence funkcióval rendelkeznek, amelyek minimalizálják a közeli 5 GHz-es csatornák és 4G/5G mobilhálózatok okozta interferenciát. A prémium modell, a WAX640S-6E egy intelligens antennát is tartalmaz, amely folyamatosan figyeli a kapcsolatot, és adaptívan módosítja az antenna mintázatait, hogy csökkentse a csatornák közötti interferenciát és fokozza a WiFi teljesítményt.

„A munkahelyeken, iskolákban és egyetemeken egyre nagyobb mértékben támaszkodunk különféle eszközökre és alkalmazásokra, mindez pedig még inkább függ a WiFi képességeitől. A kisvállalkozásoknak és a közszférában tevékenykedő szervezeteknek magas színvonalú, nagy sebességű szolgáltatásra van szükségük, ami egyenletes teljesítmény nyújt függetlenül a távolságtól és a csatlakozó személyek számától, ezért vezetjük be új WiFi 6E hozzáférési pontjainkat, amelyek enyhítik a WiFi hálózatok terhelését” – mondta el Crowley Wu, a Zyxel Networking üzletág vezetője.

A három új AP támogatni fogja az önálló, a vezérelt és a Nebula felhőalapú felügyeletét*, teljes rugalmasságot biztosítva a választott megoldás üzemeltetése során. A WAX640S-6E és a WAX620D-6E egyéves Nebula Pro Pack licenccel, míg az NWA220AX-6E ingyenes Base Pack licenccel érhető el.

_____________

*Az NWA220AX-6E egy kettős üzemmódú modell, amely csak az önálló és a Nebula felhőalapú kezelést támogatja.

Vissza