Az AGON by AOC bemutatja az AGM600 nagy teljesítményű gaming egeret

Kütyü Magazin - 2022. október 16.

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető, gaming monitorokat* és informatikai tartozékokat forgalmazó márkája – bemutatja az AGON AGM600 gaming egeret, amelyet kifejezetten az e-sportok rajongóinak, valamint az FPS- és akciójátékokkal játszó hardcore gamereknek hoztak létre. 

Az ergonomikus, texturált ujjtámasszal és csúszásgátló felülettel ellátott kényelmes kialakításának, a 10 darab személyre szabható gombjának és az RGB-integrációnak köszönhetően az AGM600 a hardcore gamerek eszköztárának elengedhetetlen részévé válhat, mivel a precíziós mozgásnak köszönhetően lépéselőnybe kerülhetnek ellenfeleikkel szemben. Az AGM600 egér NVIDIA Reflex tanúsítvánnyal is rendelkezik: ez a technológia garantáltan kiváló válaszidőt és alacsony késleltetést biztosít.

 

Az AGON AGM600 gaming egér az AGON by AOC-tól tökéletes választás az e-sportok rajongói és a hardcore gamerek számára.

Hajszálpontos

A gamerek számára az egér a legfontosabb eszköz, amely segítségével legyőzhetik ellenfeleiket. Az ideális egérnek meg kell birkóznia a szélsőséges körülményekkel, és összetett elvárásoknak kell eleget tennie. Az egér olyan a gamernek, mint a lovagnak a kardja. Ergonomikusnak, tartósnak, hajszálpontosnak és sokoldalúnak kell lennie, hogy mindig számítani lehessen rá.

 

Az új, AGON AGM600 vezetékes gaming egér egy jól ismert és már bizonyított szenzort tartalmaz: a Pixart PMW3389 kimagasló, 16 000 pont per hüvelykes felbontással, 50 g gyorsulással és 400 hüvelyk per másodperc nyomkövetési pontossággal büszkélkedhet. Ez a precíz érzékelő elengedhetetlen ahhoz, hogy az egér pontosan és gyorsan mozogjon az asztalon/egépadon, mindezt akadozás vagy meghibásodás nélkül. Az 1 ms/1000 Hz polling rate-nek köszönhetően az egér és a játék között garantált a folyamatos kapcsolat. Az AGM600 egér elnyűhetetlen: erről gondoskodnak a kiemelkedően tartós 80 millió kattintásra hitelesített Kailh-kapcsolók és a fémből készült görgetőkerék.

 

Ergonomikusan ívelt formájának köszönhetően az AGM600 támogatja az úgynevezett „tenyeres fogást” és a „karmos fogást” a jobb kezes felhasználók esetében. A bőrkímélő, matt UV-bevonatú védőréteg kényelmes érzést biztosít a felhasználó kezének, miközben a kétszeresen befecskendezett szilikonos oldalpanelek garantálják a biztos fogást, hogy az egér ne csússzon ki a gamerek kezéből a hosszú, játékkal töltött forró nyári estéken se. A teflonból készült alsó talpacskák garantálják, hogy az AGM600 könnyen mozgatható legyen a különböző egérpadokon és felületeken. Könnyű súlyú és tartós egér lévén az AGM600 súlya körülbelül 115 g (vezeték nélkül): ez a súly tökéletes ahhoz, hogy az egér továbbra is könnyen mozogjon és az adrenalindús helyzetekben is megfelelően precíz maradjon. A kimagaslóan tartós, 1,8 méter hosszúságú fonott vezetékének köszönhetően az egér zökkenőmentesen csatlakozik a számítógéphez USB-n keresztül.

Az AGM600 NVIDIA Reflex technológiát igazoló tanúsítvánnyal is rendelkezik, amely bizonyítja az alacsony késleltetését és kiváló válaszidejét. Ez azt jelenti, hogy amikor egy NVIDIA Reflex Latency Analyzer eszközzel ellátott monitorhoz kapcsolódik (például az AGON PRO AG254FG vagy az AGON PRO AG274QG modellhez), akkor pontosan meg tudja jeleníteni a teljes rendszer késleltetését az egyes komponensekre vonatkozóan. Ezáltal a gamerek felfedezhetik a rendszerük szűk keresztmetszeteit, és gondoskodhatnak arról, hogy a lehető legkisebb késleltetés mellett játsszanak.

 

Mutasd meg a stílusod!

Az AGM600 összesen 10 darab, személyre szabható gombbal rendelkezik. A rendkívül tartós bal/jobb egérgombokon kívül az egér egy fémből készült görgetőkerékkel/-gombbal és három oldalsó gombbal (előre/hátra gomb és mesterlövész gomb) is rendelkezik, amelyek hüvelykujjal könnyedén elérhetők. Ezenkívül a görgetőkerék mellett az AGM600 egéren található még két másik gomb, amelyek segítségével könnyedén növelhető/csökkenthető a DPI értéke: ez rendkívül hasznos, ha a felhasználónak csökkentenie kell a DPI-t a nagyobb precizitás érdekében, vagy ha növelni szeretné a DPI-t, hogy könnyedén átszelje a teljes monitort a kurzorral. Harc közben az erre a célra kialakított mesterlövész gomb lenyomásával a DPI értéke menet közben is módosítható, ezáltal pixelszintű pontosságot biztosítva a felhasználónak a célzáshoz. Végül pedig az AGM600 két további gombbal is rendelkezik a bal egérgomb mellett, amelyek segítségével a felhasználók alapértelmezetten a hangerőt tudják módosítani menet közben. Az AGM600 mind a 10 gombja teljes mértékben személyre szabható.

Egy profi gamer elsődleges egere nem lenne tökéletes, ha nem lehetne személyre szabni. Az AGM600 a G-Menu szoftvernek köszönhetően számos személyre szabási lehetőséget nyújt. Az AOC átfogó központi szoftvere, a G-Menu segítségével irányíthatók a monitorok, billentyűzetek, fejhallgatók, egerek és egyéb kiegészítők funkciói, amelybe beletartozik az AGM600 teljes mértékű személyre szabása is. Az AGM600 elülső felületén Light FX RGB LED-ek találhatók, amelyek megvilágítják az AGON logóját és az egér alsó oldalát; a fények továbbá szinkronizálhatók bizonyos AGON by AOC és AOC Gaming termékekkel, lehetővé téve, hogy az eszközök fényei egyidejűleg világítsanak/villogjanak/hullámozzanak. Az RGB-fények a kiválasztott DPI-értéket is képesek jelezni.

Az AGM600 egér két profilt tud menteni, amely segítségével az e-sportolók olyan tornákon és e-sport-eseményeken is használhatják a saját beállításaikat, amelyeken harmadik féltől származó szoftverek – mint amilyen a G-Menu – telepítése vagy használata nem megengedett. 

Az AGON AGM600 gaming egér 2022 októberétől elérhető 54,90 eurós ajánlott fogyasztói áron.

___________________

* IDC Quarterly Gaming Tracker – Gaming Monitor 2021 Q4

Kulcsszavak: AGON by AOC, gamer egér
Vissza