Megújult a Huawei alkalmazásboltja, az AppGallery

Kütyü Magazin - 2022. október 16.

Megújult a Huawei alkalmazás-áruháza, az AppGallery, amely ezentúl minden eddiginél egyszerűbben működik. A gyártó appboltja egybeolvadt a Petal Search intelligens appkeresővel, így már közvetlenül, külön keresőmotor segítsége nélkül elérhető az androidos alkalmazások széles választéka. Minden alkalmazást négylépcsős biztonsági ellenőrzésnek vetnek alá, és folyamatos jelzést kapunk az esetleges frissítésekről is. Az AppGallery mára a harmadik legnagyobb alkalmazásbolttá fejlődött globális szinten, tíz százalékkal növelte felhasználói számát Kínán kívül az elmúlt egy évben, és már több mint 580 millió aktív havi felhasználóval rendelkezik a világon.

A világ harmadik legnagyobb alkalmazásboltjává vált a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery az elmúlt két évben. A platformnak több mint 580 millió aktív havi felhasználója van szerte a világon, ebből 43 millió Európában, ami tíz százalékos növekedést jelent a Kínán kívüli területeken az elmúlt egy évben. 

A növekedés mellett ugyanakkor továbbra is kulcsfontosságú az alkalmazások minél könnyebb elérése a Huawei telefonokon, így a gyártó újabb lépésének köszönhetően megújult az AppGallery, még egyszerűbbé és hatékonyabbá vált az alkalmazások keresése és letöltése, miután a Petal Search korábbi intelligens keresőmotor beépült az alkalmazás-áruházba. Ezentúl a Huawei készülékeket használók közvetlenül az AppGallery-n keresztül keresve, külön keresőmotor segítsége nélkül érhetik el a legnépszerűbb közösségi médiaalkalmazásokat is, például a Facebookot, az Instagramot, a Twittert és a LinkedInt. Ugyanez vonatkozik a közkedvelt szórakoztató alkalmazásokra, mint a Netflix, a Disney+ vagy a Spotify, valamint a kommunikációs alkalmazásokra, például a WhatsAppra vagy a Facebook Messengerre. 

 

A megújult AppGallery a gyártó legújabb okostelefonjaival, a 60 MP felbontású előlapi kamerával felszerelt HUAWEI nova 10-vel és a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával rendelkező csúcskategóriás HUAWEI Mate 50 Pro-val együtt debütál Magyarországon is. 

A Huawei emellett kiemelt figyelmet fordít a helyi alkalmazások fejlesztőivel való együttműködésre, és a magyarországi felhasználói igények kielégítésére. Ennek köszönhetően számos népszerű magyar alkalmazás érhető el az AppGallery-ben, legyen szó utazást, vásárlást, életmódot vagy pénzügyeket érintő alkalmazásokról.

 

Fókuszban a biztonság és a felhasználói élmény

A vállalat biztonsági protokollja szerint a Huawei alkalmazás-áruházában minden harmadik féltől származó appnak egy négy lépésből álló biztonsági ellenőrzésen kell átmennie: szigorú átvilágításon, felügyeleten, tanúsítási folyamaton és újraellenőrzésen esnek át az alkalmazások mielőtt bekerülnének az AppGallerybe, amely eljárásnak a célja a rosszindulatú appok azonosítása és elkülönítése. Mindemellett az AppGallery napi biztonsági ellenőrzéseket is végez, amelyek az alkalmazáson belüli, rosszindulatú tevékenységre utaló jelek észlelésére irányulnak, továbbá az appbolt arra is figyel, hogy érkezett-e az alkalmazáshoz frissítés és hogy megbízható-e a telepítőcsomag. Ugyanígy adatbiztonsági szempontból is ellenőrzi az alkalmazásokat, potenciális sebezhetőségek és biztonsági réseket keresve. Emellett az alkalmazás-áruházon belüli hirdetések törléséhez bekapcsolhatják a személyre szabott hirdetések letiltását, de akár törölhetik, vagy vissza is állíthatják a hirdetési azonosítójukat.

 

A Huawei elkötelezett a felhasználók privát szférájának és biztonságának védelme mellett, bizalmasan, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli a felhasználói adatokat. Az összes európai felhasználói adatot Európában tárolják, ahol a szabályok és előírások a legmagasabb szintű felhasználói adatvédelmet követelik meg. Minden helyi adatközpont megfelel a honosított szolgáltatások elosztási és telepítési szabályzatának is.

Az AppGallery további fejlődését hatalmas globális fejlesztőcsapat biztosítja. Világszerte több mint 5,75 millió fejlesztő regisztrált tagja a Huawei fejlesztői közösségének, amelynek eredményeképp több mint 216 ezer alkalmazást integráltak a HMS Core-ba, tavaly pedig 147 százalékkal nőtt a HMS-alkalmazások száma.

Kulcsszavak: Huawei AppGallery, Huawei
Vissza