Fénymodellezési megoldásokat mutatott be mobilra az OPPO és a Qualcomm

Kütyü Magazin - 2022. november 22.

Az OPPO és a Qualcomm a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen mutatta be azokat a hardver és szoftver alapú megoldásait, amelyek nagy erőforrás igényű, ultrarealisztikus fénymodellezési eljárásokat tesznek lehetővé már mobileszközökön is.

A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformjának és az OPPO saját fejlesztésű PhysRay szoftverfejlesztő készletének köszönhetően hamarosan a fejlesztők és a felhasználók számára is elérhetővé válnak a még valósághűbb fényeffektusok létrehozására képes megoldások. Az együttműködés keretében az OPPO PhysRay Engine 2.0 illesztőprogramját is optimalizálták, hogy az új Snapdragon 8 Gen 2 még valósághűbben tudja megjeleníteni a különböző textúrákat és sugárkövetési effektusokat.

 

A technológia képességeit az vállalat a Snapdragon Summit 2022 rendezvényen a Camp Guard nevű first-person lövöldözős játékkal demonstrálta. A hardveres és szoftveres megoldásoknak köszönhetően a renderelés hatékonysága a laboratóriumi tesztek során ötszörösére nőtt, illetve 90%-kal csökkent a CPU-terhelés, aminek köszönhetően a legjobb mobiljátékok egyenletes 60 FPS-sel futhatnak Snapdragon lapkát tartalmazó készülékeken.

 

Az OPPO és a Qualcomm együttműködése évekre nyúlik vissza. A játék, a videó, a hang és a biztonság terén is példátlan teljesítményt nyújtó OPPO Find X5 Pro zászlóshajó okostelefon az elsők között volt 2022-ben, amelyet a Snapdragon 8 Gen 1 hajtott, de az OPPO már a korábbi években is számos olyan okostelefont adott ki, amelyek Snapdragon 5G mobilplatformokkal rendelkeznek, köztük a Find X3 Series és a Reno6 Series. Az OPPO következő Find X zászlóshajója az elsők között lesz, amely a prémium Snapdragon 8 Gen 2 mobilplatformra épül.

 

 

Vissza