Januárban érkezik az új zenélő állólámpa

Kütyü Magazin - 2022. december 11.

Három évvel a közös együttműködésből született első termékek megjelenését követően, az IKEA és a Sonos bemutatja az új SYMFONISK állólámpa-hangszórót, amellyel még közelebb kerülhet egymáshoz a hangtechnika és a lakberendezés.

2019-ben az első SYMFONISK lámpa-hangszóró piacra dobása jelentette az IKEA és a Sonos együttműködésének első mérföldkövét. Most az együttműködés egy újabb termék, a SYMFONISK állólámpa-hangszóró bevezetésével folytatódik. Az IKEA és a Sonos korábbi termékeihez hasonlóan az új SYMFONISK állólámpa-hangszóró is a minőségi hangzást ötvözi az átgondolt dizájnnal, és újszerűen simul bele az emberek otthonába, hogy a legtöbbet hozza ki belőlük.

 

„Sok tapasztalatot szereztünk arra vonatkozóan, hogy az emberek hogyan használják a lakberendezésben a fényeket és a hangzást. Azt is tudjuk, hogy a megfelelő hangulathoz számos, különböző magasságokban elhelyezett fényforrást szeretnek használni. Annak a problematikája, hogy nincs elegendő hely egy asztalhoz, amelyen helyet kaphatna egy lámpa, vezetett minket az állólámpa megalkotásához” – mondja Stjepan Begic, az IKEA of Sweden Range Design vezetője. 

Az IKEA és a Sonos tisztában van a hangzás fontosságával és az otthoni életre gyakorolt pozitív hatásával. A SYMFONISK kollekció kiindulópontja, hogy a fények és a hangzás központi szerepet játszanak a kívánt hangulat megteremtésében. A SYMFONISK termékek nagyszerűsége abban rejlik, hogy a funkcionális bútornak része a minőségi hangtechnika, és ezzel megszűnik a hangszórók elhelyezésekor felmerülő legnagyobb probléma, hogy nincs olyan hely, ahol elférne, illetve, hogy nem illeszkedik a berendezett környezethez. 

 

„Az első SYMFONISK hangszóró bevezetése óta megszerzett tapasztalatainkra alapozva folyamatosan arra törekszünk, hogy olyan, még nagyszerűbb hangzást biztosító, formatervezett bútorokat hozzunk létre, amelyek minden eddiginél közelebb viszik egymáshoz a lakberendezés és a hangzás világát” – mondja Stjepan Begic. 

Az állólámpa-hangszórót a minőségi hangzás és a kellemes fényhatás szem előtt tartásával, az egyszerűség jegyében terveztük. Az állólámpa-hangszóróhoz bambuszból készült lámpaernyő tartozik, de az állólámpa személyre szabható a külön megvásárolható SYMFONISK lámpaernyőkkel. A lámpa a SYMFONISK kollekció többi termékével vagy más Sonos termékekkel is összepárosítható, így otthoni mozizás közben akár hátsó hangszóróként csodás hangzással és hangulatvilágítással tölti be a teret.  

 

„A SYMFONISK állólámpa-hangszóró a hangzással kapcsolatos hagyományos gondolkodásmódot folyamatosan megkérdőjelező együttműködésünk kiváló példája" – meséli Sara Lincoln, a Sonos vezető termékmenedzsere. „Az állólámpa-hangszóró tervezésekor a minőségi hangzásra törekedtünk, de egyszersmind az is célunk volt, hogy egy sokoldalú terméket hozzunk létre.  Bármely Sonos hangszóróval zökkenőmentesen együttműködik, és remek megoldás azok számára, akik Ray és Beam Soundbar hangszórókkal párosítva hátsó hangszóróként használnák házimozi rendszerükhöz" – mondja Sara Lincoln.

Minden SYMFONISK termék a Sonos rendszer része, így egyszerűen csatlakoztatható hozzá bármilyen zene vagy audiotartalom. A SYMFONISK állólámpa az IKEA okos termékeihez fejlesztett vezérlőközpontja, a DIRIGERA hub segítségével az IKEA Home smart alkalmazáshoz párosítható, így más okoseszközökkel együtt vezérelve olyan hangulatokat hozhatunk létre, amelyek pozitívan befolyásolják az otthonlétünket. 

 

A kíváncsiságra épülő gondolkodásmód és a közös értékek mentén tovább folytatja egymást ösztönző együttműködését az IKEA és a Sonos, hogy új megoldásokkal még élvezetesebbé tegyék az otthoni mindennapokat a lakberendezési termékekbe integrált kiváló hangtechnika segítségével. 

Az új SYMFONISK állólámpa-hangszóró 2023 januárjában válik elérhetővé az áruházakban az IKEA összes piacán.

Kulcsszavak: hangszóró, Sonos, IKEA
Vissza