A HUAWEI Mate 50 Pro-ban debütált a SuperEnergy Boosting technológia

Kütyü Magazin - 2022. december 13.

Új akkumulátor-technológiát fejlesztettek ki a Huawei szakemberei, a megoldás akár több órával megnyújthatja az okostelefon készenléti idejét. Az okos algoritmusokat használó SuperEnergy Boosting elnevezésű megoldás a gyártó nemrégiben megjelent csúcskategóriás okostelefonja, a Mate 50 Pro egyik újdonsága. Az alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti mód akkor kapcsol be, amikor az akkumulátor töltöttsége 1 százalékra csökken, és akár három óra készenléti idővel vagy 12 percnyi hívásidővel hosszabbítja meg az üzemidőt.

November végén jelent meg Magyarországon a HUAWEI Mate 50 Pro prémium kategóriás készülék, amely a vállalat legújabb innovációit egyesíti. A HUAWEI Mate 50 Pro-val többek között olyan funkciók könnyítik meg a felhasználók mindennapjait, mint az alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti mód (Low-Battery Emergency Mode), amely a készülék nagy kapacitású, 4700 mAh-s akkumulátorának egyik technológiai újítása. 

Az akkumulátor üzemideje az az idő, ameddig az eszköz működik, mielőtt újra kell tölteni. A megfelelő akkumulátor-üzemidő létfontosságú minden telefonhasználó számára, azonban esztétikai és hordozhatósági követelmények miatt a legtöbb okostelefon 1-2 napos akkumulátor-üzemidőre korlátozódik. 

Noha sokféle megoldás van arra, hogy a lemerülés előtt álló okostelefont újra életre keltsük, de szinte mindenkivel előfordult már, hogy éppen akkor nincs töltési lehetőség a közelben, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Erre a problémára nyújt megoldást a HUAWEI Mate 50 Pro-n elérhető alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti mód, amely képes meghosszabbítani az akkumulátor üzemidejét még intenzív használat után is. Az innovatív funkció a készülék nagy teljesítményű akkumulátorára, az EMUI 13 operációs rendszer algoritmusaira és a „SuperEnergy Boosting” technológiára épül. Alacsony akkumulátor-töltöttségi állapot esetén a funkció aktiválása lehetővé teszi, hogy több energiát lehessen felhasználni az akkumulátorból anélkül, hogy károsítaná azt. 

1 százalékos töltöttségnél még órákig üzemképes

A “SuperEnergy Boosting” funkció a veszélyhelyzeti módba állított készüléken akkor kapcsol be automatikusan, amikor az akkumulátor töltöttségi szintje 1 százalékra csökken. A megoldás intelligensen csoportosítja a fennmaradó töltöttséget, ami értékes plusz üzemidőt biztosít. Az energiaakkumuláló pumpás technológiát (enery accumulating pump technology) magában foglaló „SuperEnergy Boosting” funkció egy speciális és nagyon vékony "szívószálon" keresztül erőteljesen újrapolimerizálja az akkumulátorban megmaradt ionokat, így a készülék még egy ideig kikapcsolás közeli állapotban is használható.

Az alacsony akkumulátor-fogyasztású vészhelyzeti módban a HUAWEI Mate 50 Pro akár 3 óra készenléti időt vagy 12 perc hívásidőt képes biztosítani. Ez vészhelyzetekben különösen fontos lehet, de a kiterjesztett készenléti idő arra is lehetőséget ad, hogy a felhasználók mielőbb áramforráshoz juttassák lemerülő okostelefonjukat. 

A technológia biztonságos, és megfelel a Huawei töltési-kisütési ciklus tanúsítási tartományának; az akkumulátor a normál biztonságos kisütési tartományán belül van, amely eleget tesz az ipari szabványoknak. Ez azért fontos, mert az akkumulátor túlzott lemerülése általában a tápegység károsodásához vezet.

Vissza