HUAWEI FreeBuds 5i: Kristálytiszta hangzás mellett kiemelkedő zajszűrő technológia

Kütyü Magazin - 2023. március 13.

Már Magyarországon is elérhető a HUAWEI FreeBuds 5i vezeték nélküli fülhallgató, amely kiemelkedő hangminőséget, stílusos megjelenést és sokoldalú funkciókat kínál elérhető áron. A FreeBuds termékcsalád új tagja megörökölte a széria főbb jellemzőit: a stílusos eszköz kiváló hangminőséget kínál az aktív zajszűrés és különböző hangszínszabályzó módok révén, emellett egyszerre két kompatibilis eszközzel is párosítható. Átlagos használat mellett a Freebuds 5i mintegy 28 óra üzemidőt biztosít, 15 perc töltéssel pedig akár 4 órányi zenelejátszásra képes*.

Március közepétől Magyarországon is kapható a FreeBuds termékcsalád legújabb tagja, a HUAWEI FreeBuds 5i. A stílusos kialakítású eszköz elsősorban azokat a felhasználókat célozza, akik kimagasló hangminőséggel rendelkező, sokoldalú fülhallgatót keresnek, amely stílusos, trendi kiegészítője lehet megjelenésüknek és mindezt elérhető áron tudják megvásárolni.

A HUAWEI FreeBuds 5i tovább viszi a FreeBuds sorozat kiváló hangminőségét és aktív zajszűrését (ANC), emellett stílusos kialakítással, több ANC- és EQ üzemmóddal rendelkezik, valamint a Dual Device Connection funkcióval egyszerre két kompatibilis eszközhöz is képes csatlakozni, legyen szó Android vagy iOS alapú készülékekről.

 

Elegáns kialakítás, tiszta hangzás

A HUAWEI FreeBuds 5i töltőtokja a Nebula Fekete szín esetén kőhatású kialakítással és textúrával rendelkezik a tok felületén alkalmazott tintasugaras felületkezelési technikának köszönhetően, míg a Kerámiafehér színváltozat letisztult formája kölcsönöz könnyed eleganciát az eszköznek. A mindössze közel 4,9 g**  súlyú fülhallgató akár hosszabb ideig viselve is komfortos, amelyet kisebb mérete is segít: a 29 mm-es füldugók ugyanis 7 mm-el rövidebbek lettek az elődmodell Freebuds 4i-hez képest, így jobban alkalmazkodnak a felhasználók eltérő fülformájához és szorosabb illeszkedést tesznek lehetővé.

A HUAWEI FreeBuds 5i nagyfelbontású hangzást nyújt, és Hi-Res Audio Wireless (Hi-Res) tanúsítvánnyal rendelkezik. Az eszköz nagy teljesítményű hardvert, algoritmusokat, LDAC HD audiokodeket***  és különböző módokban állítható hangszínszabályozót (Multi-EQ) használ a HD minőségű hang lejátszásához és továbbításához annak érdekében, hogy a lehető leghűbben adja vissza az eredeti hangzást. A HUAWEI FreeBuds 5i Multi-EQ effektjei lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy saját ízlésük szerint válasszanak a hanghatások közül, ezzel is segítve a kívánt zenei élmény elérését.

 

Kiemelkedő zajszűrő technológiák 

A hagyományos in-ear kialakítás mellett a HUAWEI FreeBuds 5i hibrid zajszűrő technológiával érkezik, ezzel is elősegítve a magas frekvenciájú zajok hatékonyabb kizárását. A fülhallgató kettős mikrofonos zajszűrése, valamint a hibrid zajszűrő technológiája nemcsak a külső zajt, hanem a hallójáraton belüli többletzajt is érzékeli, így akár 42 dB-es maximális zajszűrési mélységet biztosít.

HUAWEI FreeBuds 5i viselése során három zajszűrő mód, az Ultra, az Általános és a Kényelmes mód közül választhatnak a felhasználók, így a zajszűrés mértékét könnyen környezetükhöz igazíthatják, legyen az forgalmas repülőtér, metróállomás, étterem, iroda vagy a saját otthonuk. A telefonbeszélgetések optimális hangminőségéért a fülhallgató mesterséges intelligencia-vezérelt zajszűrő funkciója felel, amely neurális hálózati algoritmus segítségével képes megkülönböztetni és javítani a felhasználók hangját, így kristálytiszta hívásokat eredményez. 

 

15 perces töltéssel akár 4 órányi zenelejátszás*

A HUAWEI FreeBuds 5i teljesen feltöltött tokkal akár 28 órás üzemidőt biztosít, a gyorstöltési technológiának köszönhetően pedig mindössze 15 perces töltéssel akár 4 órányi zenelejátszást tesz lehetővé.*

A fülhallgató egyszerre két, Android, iOS vagy Windows alapú eszközzel is párosítható, legyen szó akár okostelefonról, tabletről, számítógépről vagy okosóráról. A felhasználók a zenelejátszás és a hívások közben szabadon válthatnak az eszközök között, anélkül, hogy manuálisan újra be kellene állítani a kapcsolatot.

A HUAWEI FreeBuds 5i fülhallgatóra a fényképezés során is számíthatunk, az eszköz dupla koppintásával fotókat is készíthetünk Huawei okostelefonunkkal vagy tabletünkkel, amennyiben az legalább EMUI 12-es vagy annál frissebb verziót futtat (a funkció más márkák eszközeivel nem használható). A fülhallgató az IP54-es szabványnak megfelelő védelemmel rendelkezik, így védett a por- és egyéb szennyeződésektől, valamint a vízpermettől. 

 

Ár és elérhetőség 

A Freebuds 5i Nebula Fekete és Kerámia Fehér színekben érhető el március 13-tól, például a Yettel kínálatában. Az eszköz javasolt fogyasztói ára 42 990 forint. 

____________________

* A gyorstöltési adatok a Huawei Labstől származnak. A gyorstöltés csak akkor indul el, ha a fülhallgatók akkumulátorának töltöttsége alacsony. A fülhallgatók 4 órányi akkumulátor-üzemidőt biztosítanak közepes hangerő mellett AAC formátumú hang lejátszásakor, kikapcsolt zajszűrés mellett, 15 perces töltés után 80% feletti akkumulátor töltöttségi szinttel vagy kábellel. Az akkumulátor tényleges élettartama a hangerőszinttől, a hangforrástól, a környezeti zavaroktól, az engedélyezett funkcióktól és a használati szokásoktól függően változik.

** ±0,2g. A termék tényleges mérete és súlya a konfigurációtól és a gyártási folyamattól függően változhat.

*** A Hi-Res Audio Wireless tanúsítvány az LDAC HD átviteli protokollon alapszik, amely a zenelejátszásra használt eszköz esetében is előírja az LDAC protokoll támogatást.

Vissza