A Petal Search új funkciói okostelefonok kameráján keresztül, fényképezés nélkül ismerik fel a tárgyakat

Kütyü Magazin - 2023. március 15.

Új szoftveres megoldásokkal bővült a Huawei intelligens keresője, a Petal Search: már elérhető a kiterjesztett valóságot használó AR kereső, valamint a virtuális lencse („On-screen Lens”) funkció is. A kereső a készülékek kamerái segítségével pillanatok alatt felismeri a környezetben található tárgyakat, élőlényeket, épületeket, és különböző információkat jelenít meg azokról. Az új funkciók kipróbálhatók a gyártó legújabb okostelefonján, a már Magyarországon is kapható HUAWEI nova 10 SE-n.

Kiterjesztett valóságot (Augmented Reality – AR) használó funkcióval bővítette keresőmotorja, a Petal Search szolgáltatásait a Huawei: az új megoldásnak köszönhetően a gyártó telefonjait használóknak többé nem kell fényképet készíteniük az objektumok felismeréséhez, ehelyett elég, ha megérintik a „vizuális keresés” ikont, és telefonjuk kameráját a felismerni kívánt dologra irányítják. Az új funkciónak köszönhetően a Petal Search szöveg-, kép- és tárgyfelismerésre is használható, és akár fordítóként is működhet. Az AR keresés többek között használható növények felismerésére, vagy akár külföldön éttermi menük gyors fordítására. 

 

Századmásodperces gyorsasággal dolgozik az AR kereső

Az AR kereső több százezer objektumot képes felismerni, beleértve állatokat, növényeket, tereptárgyakat, sőt akár hírességeket is. A megoldás különféle gép tanulási technológiákra alapul, és századmásodpercek alatt felismeri a képernyőn látható tartalmat, valamint megjeleníti a keresési eredményeket. A kereső a képek absztrakt jellemzőit tanulmányozva több százmillió adatrekord alapján képez modelleket, és több tízmilliárd képből álló online indexkönyvtárat készít. Ezzel a módszerrel pillanatok alatt pontos találati eredményeket ad a felhasználóknak.

 

Ezenkívül a Huawei által kifejlesztett optikai karakterfelismerő (OCR) és gépi fordítási technológiáknak köszönhetően több főbb nyelv között is fordít az alkalmazás. 

 

Hasznos funkció utazás közben: virtuális objektív 

A Petal Search a képernyőn megjelenő, ún. „On-screen Lens”, azaz virtuális objektív funkcióval is bővült. Ennek segítségével a felhasználók a környezetükben található tárgyakra, például épületekre, termékekre vagy élőlényekre fókuszálhatnak, az alkalmazás pedig felismeri azokat és különböző információkat jelenít meg róluk: általános módban ez a funkció azonosítja a képernyőn látható tartalmat, és megjeleníti a releváns keresési eredményeket, többek között az adott objektumhoz kapcsolódó információkat – például annak típusát, fajtáját –, valamint a hasonló képeket. Fordítási módban a felhasználók lefordíthatják a képernyőn látható tartalmat és menthetik a fordítási eredményeket, így a webhelyek böngészése és az idegen nyelvű hírek olvasása még gördülékenyebbé válik.

 

Teljes körű felhasználói élmény

A Petal Search, intelligens mobil keresőmotor számos egyéb funkcióval teszi még egyszerűbbé és gördülékennyé a Huawei-okostelefonok használatát. A keresőt a vállalat nemrégiben integrálta alkalmazásáruházába, az AppGallerybe, így a felhasználók az appboltban néhány gombnyomással androidos applikációk széles választékát érhetik el, legyen szó pénzügyi alkalmazásokról, közösségi médiáról, szórakozásról, játékról vagy chat-appokról. 

A Google alkalmazások használatára megoldást nyújt az AppGallery-n keresztül szintén beszerezhető Gspace. Ezt feltelepítve a Google-alapalkalmazások elérhetővé válnak, mindegyikbe be lehet jelentkezni, majd ezeknek az ikonjait ki lehet tűzni a főképernyőre. Huawei azonosítós belépés után a Gspace automatikusan használható.

A Petal Search újításai már elérhetők a gyártó Magyarországon is kapható legújabb okostelefonján, a 108MP-es főkamerával, innovatív fotós- és videós funkciókkal, valamint 66W-os HUAWEI SuperCharge gyorstöltéssel rendelkező HUAWEI nova 10 SE-n.

Vissza