Elismerték a Samsung fenntarthatósági törekvéseit

Kütyü Magazin - 2023. április 24.

A Samsung 2023-ban bemutatott Neo QLED termékcsalád hat modellje nyerte el a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát. A szervezet a minősítéssel a karbonlábnyom csökkentéséért tett törekvéseket ismeri el és olyan eszközök kaphatják meg, amelyek szén-dioxid-kibocsátása évről-évre bizonyítottan csökken. 

Ennek a feltételnek feleltek meg az egyes Samsung Neo QLED 8K és Neo QLED 4K modellek, amelyeknek a teljes élettartamukat tekintve – gyártástól az ártalmatlanításig – bizonyítottan alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátásuk az előző év hasonló készülékeihez viszonyítva. A Samsung elkötelezett amellett, hogy a termék teljes életciklusa során előtérbe helyezze a fenntarthatóságot. 

„Megtisztelő, hogy a Samsung fenntarthatóságra irányuló célkitűzéseit elismeri a szervezet. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan eszközöket kínáljunk a felhasználóknak, amelyek szem előtt tartják bolygónk védelmét is, és hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő kialakításához. A világ egyik élvonalbeli tévégyártójaként felelősek vagyunk azért, hogy példát mutassunk olyan technológiákkal, amelyek pozitív változásokat hozhatnak” – mondta Seokwoo Yong, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke és vezetője.

A Carbon Trust egy, az Egyesült Királyság kormánya által alapított globális klímakutató- és tanácsadó szervezet, amelynek célja, hogy reagáljon a klímaváltozásra, és előmozdítsa az üvegházhatású gázok mennyiségi csökkentését. A szervezet a karbonlábnyom-tanúsítványt a teljes termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének értékelése alapján számítja ki, nemzetközileg elismert irányelvek* alapján, a gyártástól kezdve a hulladékkezelési folyamatokig. Kiemelendő, hogy a védjegy nem veszi figyelembe a szén-dioxid-kiegyenlítésre irányuló törekvéseket.

 

Az egyes 2023-ban megjelent Neo QLED modellek tanúsítványt kaptak, amellyel a vállalat korábbi készülékeinek súlyára és használati fázisban történő energiafogyasztásának csökkentésére irányuló törekvéseit ismerték el. Idén, a Samsung kínálatából 6 modell**, köztük három Neo QLED 8K, és három Neo QLED 4K televízió kapta meg a tanúsítványt. A Samsung célkitűzései között szerepel, hogy kiterjessze ezen erőfeszítések hatáskörét, és még több készülékre –, a legújabb QLED, Crystal UHD, OLED tévék, monitorok és kijelzők legújabb modelljeire – is megkapja idén a „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványt.

2021-ben a Samsung egyik Neo QLED modellje az elsők között volt a 4K és nagyobb felbontású készülékek körében, amely megkapta a minősítést. A következő évben 16 eszközt ismertek el a tanúsítvánnyal, 11 modellt a QLED, Crystal UHD és Lifestyle TV termékcsaládokból, öt készüléket pedig a monitorok és kijelzők között.

_______________

* A Carbon Trust 2007-ben indította el a ”Carbon Footprint Label” (Karbonlábnyom-tanúsítvány)  tanúsítvány programot.

** Tanúsítvánnyal ismerték el a következő Samsung készülékeket: Neo QLED 8K televíziók (75QN900C, 75QN800C, 75QN700C), Neo QLED 4K televíziók (75QN95C, 75QN90C, 75QN85C)

Vissza