Rangos minősítő intézetek díjazták a Samsung televízióit

Kütyü Magazin - 2022. január 24.

A Samsung 2022-es CES kiállításon bemutatott QLED és Lifestyle televízióit nemzetközileg elismert minősítő intézetek díjazták szemkímélő megoldásaikért és színtechnológiáikért. 

A vállalat Lifestyle TV készülékei elnyerték Európa egyik legnagyobb technológiai- és tudományos szervezetének, a 36.000 tagot számláló Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) Szemkímélő tanúsítványát. Az elismeréssel a Lifestyle sorozat tagjait, így a The Frame, a the Serif és a The Sero*  készülékeket is díjazták. A VDE olyan kategóriákban vizsgálja és értékeli a készülékeket, mint a Biztonság, a Kíméletes működés, a villódzás, a kép egységessége és a színhűség. 

 

 

A kékfény-kibocsátás vizsgálata alapján a legújabb Lifestyle készülékek hatása a melatoninszintre megfelel a Nemzetközi Elektrotechnikai Szövetség (IEC) szabványának. A 2022-es tévék villódzásszintje a szervezet által megadott értékek alatt marad, így kevésbé fárasztják a szemet és kisebb valószínűséggel okozhatnak fejfájást. Az elismerések azt is igazolják, hogy a Samsung készülékei kiemelkedő képminőséget és színhűséget érnek el, amelyek nagyban hozzájárulnak a felhasználói élményhez.

A Samsung 2022-es Lifestyle TV modelljei elnyerték a független biztonságtudományi szervezet, az Underwriters Laboratories (UL) Tükröződésmentes tanúsítványát is, amely a termékeket a Nemzetközi Megvilágítási Bizottság (CIE) szabványos Tükröződési Értékeihez viszonyítva vizsgálja. Az új Lifestyle tévék Matt Kijelzőjének köszönhetően a képernyő villódzás-, tükröződés- és ujjlenyomatmentes, így a tévézés a fényviszonyoktól függetlenül zavartalan lehet.  

 

 

A CIE három tükröződési szabványt határoz meg:

•  Reflected Glare, amely meghatározza, hogy a TV képernyőjén lévő tárgyak láthatóak-e még akkor is, ha külső fény tükröződik a felületről.

•  Discomfort Glare, amely meghatározza, hogy túl világos-e a TV képernyője. 

•  Disability Glare, amely meghatározza, hogy túl világos-e a TV képernyője, amikor a szobában sötét van.

A tükröződéssel kapcsolatos becsléseket a tévénézés teszteredményei alapján számítják 300 luxos fényerősség mellett, amely egy erősen megvilágított munkaterületnek felel meg, illetve 70 lux mellett, amely a gyengén megvilágított munkaterületekre jellemző érték.

 

 

A Samsung új, 2022-es QLED modelljei az elsők között nyerték el a Pantone globális színipari márka, a Pantone Matching System (PMS) megalkotójának Pantone Hitelesített tanúsítványát.

A Pantone mind a 20 új modellt, köztük 15 QLED 4K, illetve QLED 8K tévét és öt monitort is elismert. A Samsung 2022-es QLED TV sorozatát a 2030 hivatalos Pantone szín pontos megjelenítéséért és az újonnan megjelenő 110 különböző bőrtónus árnyalatért díjazták.

„A tévék egyre inkább az otthonaink szórakoztató központjaivá válnak, ezzel párhuzamosan megnőtt az igény az olyan kiváló képminőségű képernyőkre, amelyek csak minimálisan erőltetik meg a szemet - mondta Seokwoo Yong, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke és a kutatás-fejlesztési csoportjának vezetője. – A vezető minősítőintézetektől kapott elismerés igazolja a technológiánkat, amely kategóriájában a legjobbak között található.”

_________________

*  A The Sero Magyarországon nem érhető el.

Vissza