5G szolgáltatást indított a Groupama Arénában a Telekom

Kütyü Magazin - 2023. május 15.

A Magyar Telekom a Groupama Aréna teljes területének 5G hálózattal történő lefedésével a lelátók mellett az irodaszinteken, a rendezvényhelyszíneken, a mélygarázsban, a Fradi Múzeumban és a Fradi Boltban nyújt kimagasló minőségű mobilszolgáltatást ügyfeleinek. 

A Magyar Telekom a Ferencvárosi Torna Club főtámogatója, kiemelt támogatóként áll az FTC futballcsapat mögött, valamint névadó támogatóként segíti a vízilabda, a jégkorong, a női labdarúgó és a férfi torna szakosztályok munkáját, digitális megoldásaival a klub sikereihez és a szurkolói élményekhez egyaránt hozzájárul.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán hozzátette: „Büszkék vagyunk arra, hogy Európa egyik legmodernebb sportlétesítményében, a Groupama Arénában a Magyar Telekom biztosítja az 5G hálózatot, és ügyfeleink a Fradi hazai mérkőzésein túl koncertek, konferenciák, valamint egyéb események alkalmával is a Telekom 5G élmény részeseivé válhatnak.” 

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a fejlesztés elismerése mellett köszönetet mondott azért, hogy a klubot eddig is elkötelezetten támogató Magyar Telekom bővíti a felek közti együttműködést: „A Telekom olyan partner, aki folyamatosan arra törekszik, hogy egyre több és egyre magasabb színvonalú szolgáltatást biztosít a szurkolóinknak, akik, reméljük, az új technológiának is köszönhetően még magasabb minőségben élvezhetik az FTC eredményeit a különféle platformokon.”

Sporteseményeken, rendezvényeken koncentráltan nagyszámú résztvevő jelenik meg egy időben, akik egyszerre és intenzíven használják a mobilhálózatot, és a nézők által generált tartalmak dinamikusan növekednek. A Groupama Arénában a Sportfive Hungary Kft. együttműködésében megvalósult 5G hálózatfejlesztésnek köszönhetően elegendő kapacitást biztosít az ügyfelek növekvő adatigényének kiszolgálásához. Az 5G-re jellemző alacsony késleltetéssel az ügyfelek gyorsan tölthetnek fel képeket és videókat a közösségi médiára, közvetíthetnek élő eseményeket, amelyek mind a szurkolói élményt fokozzák. Az 5G hálózat nagy felbontású streamelést biztosíthat pufferelés nélkül, ami azt jelenti, hogy a szurkolók késés vagy megszakítás nélkül nézhetik a visszajátszásokat, a kiemeléseket és az élő játékot, továbbá az 5G technológia támogatja a kiterjesztett valóságot és a virtuális valóságot is, amelyek új szintre emelhetik a nézők élményét.

Az 5G szolgáltatás igénybevételéhez az 5G lefedettségen túl megfelelő díjcsomag, 5G képes készülék, és legalább 4G képes fizikai SIM vagy eSIM is szükséges.

Vissza