Online koronázással is ünnepelhetnek a Viber felhasználók

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 17.

A Rakuten Viber, az egyik vezető globális üzenetküldő alkalmazás idén is megemlékezik a magyar államalapításról, hogy a felhasználói a platform kifejező digitális eszközeivel köszönthessék egymást. Az augusztus 20-i hétvége előtt elérhetővé válik többek között egy Lencse, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felpróbálják a koronát és ünnepi hangulatba kerüljenek. 

Az esemény kapcsán a Viber felmérést végzett magyarországi felhasználói körében, hogy kiderítse, mennyire befolyásolják a Viber felhasználókat nyaralásuk tervezésében az augusztusi rendezvények.

Az ünnepnap I. Szent István, Magyarország első királyának 1083-as szentté avatása óta játszik fontos szerepet az ország kultúrájában. Különböző szokások és tradíciók kapcsolódnak a naphoz, mai formájában 1991 óta ünnepeljük, mióta az Országgyűlés a nemzeti ünnepek közül kiemelte, és állami ünneppé nyilvánította. A hivatalos ceremónia rendszerint Budapesten zajlik az ország lobogójának felvonásával és a tisztavatással kezdődik, illetve Budán mutatják be Magyarország tortáját, ami 2007 óta a nemzet különleges születésnapi tortája. 

 

 

A Viber hivatalos magyarországi Csatornáján az ünnep alkalmából egy négy kérdésből álló kérdéssorral készült, amelyben több mint 7 ezer lelkes felhasználó osztotta meg az augusztus 20-ra vonatkozó terveit és szokásait. Aki még nem vett részt a különleges eseményekhez kapcsolódó szavazásokban és kérdőívekben, érdemes csatlakoznia a Viber Magyarország hivatalos Csatornájához

Az első kérdés alapján kiderült, hogy a magyar Viber-felhasználók nagyobb része ugyan ünnepli az államalapítást, viszont csak viszonylag kevesen, a válaszadók harmada tervezi meg úgy a hétvégéjét, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonít az ünnepi eseményeknek. A válaszadók közel 10%-a viszont még az átlagosnál is sokkal lelkesebb az augusztus 20-i programok iránt, így az a vasárnap az ország születésnapjáról fog szólni. 

A hivatalos állami ünneplés a fővárosban zajlik, ugyanakkor a válaszadók közül arányaiban kevesebben érdeklődnek a budapesti események iránt. A Viber-felhasználók inkább a vidéki programokkal fűszerezik meg a nyár utolsó előtti hétvégéjét, mintsem a fővárosi nyüzsgéssel, viszont az ország tortája természetesen több helyszínen is megkóstolható, így az településektől függetlenül népszerű ünnepi program. 

 

 

Bár roppant látványos tűzijátékra számíthatunk idén is Budapesten, a kérdőívben résztvevők közel 70%-a az otthon kényelméből követi figyelemmel az eseményeket és a speciális égi motívumokat. Hasonlóan népszerű lehetőség a budapesti helyszíni részvétel mellett a Balaton-parti és környéki, valamint a kisebb vidéki településeken megtekintendő tűzijátékozás.

A magyar tradíciókhoz és szokásokhoz hűen a Viber-kérdőívben résztvevő válaszadók nagyobb része, közel 69%-a egyértelműen családi programként tekint az augusztus 20-ra, és jobban preferálják az ünnepi programokat a szeretteik körében, mintsem egyedül.

A hagyományok és az innováció kézben jár a Viber számára, ezért a népszerű üzenetküldő platform egy különleges Lencsét és üdvözlőkártyákat biztosít felhasználóinak az államalapításhoz kapcsolódó szimbólumokkal, hogy a magyarok a világ bármely pontján köszönthessék ismerőseiket. 

Vissza