Elegáns formatervezésű, egyedi funkciókkal ellátott konyhai készülékek

Kütyü Magazin - 2023. augusztus 22.

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon mutatja be a kulináris élmények új szintjét képviselő beépíthető konyhai termékeit. Az energiahatékony, elegáns formatervezésű és felhasználóbarát funkciókkal felszerelt termékcsalád egy InstaView sütőből, egy QuadWash mosogatógépből, egy pultba süllyeszthető páraelszívóval érkező indukciós főzőlapból, egy alulfagyasztós hűtőszekrényből és egy beépíthető mikrohullámú sütőből áll. 

A most debütáló beépíthető konyhai eszközök az LG prémium portfóliójához csatlakoz-nak, amelynek már korábban bemutatott tagja az ultraprémium Signature Kitchen Suite is. A teljes termékcsalád várhatóan erősíti majd a vállalat pozícióját Európában a beépít-hető konyhák piacán, valamint világszerte a háztartási gépek kategóriájában. A társaság a múlt hónapban jelentette be terveit, amely szerint a globális piac 70 százalékát lefedő két kontinensen, Észak-Amerikában és Európában bővíti a beépített háztartási gépek kínálatát, amelynek köszönhetően az LG bekerülhet majd az öt legnagyobb, beépíthető konyhai gépeket forgalmazó márka közé.

LG InstaView sütő

Az IFA kiállításra érkező, 24 hüvelykes LG InstaView sütő a továbbfejlesztett szigetelőanyagoknak és az optimalizált fűtésszabályozásnak köszönhetően A++ energiahatékonysági besorolást kapott.*  Az új sütő a hőveszteséget minimalizáló, négyrétegű üvegajtóval és LG InstaView technológiával érkezik. 

Az LG InstaView sütője ötvözi az esztétikát és a funkcionalitást: a matt fekete borítás kifinomultságát intuitív, érintés alapú vezérlés és ergonomikus fogantyú teszi teljessé. A ProBake Convection technológia egyenletes hőelosztásával és precíz vezérelhetőségével a sütő olyan speciális ételkészítési beállításokra képes, mint a gőzölés, a sous-vide funk-ció vagy a légkeveréses sütés, így mindig változatos és ízletes ételek kerülhetnek az asz-talra.  A sütő használat utáni tisztítását az LG EasyClean borítás könnyíti meg, amelynek köszönhetően többé nem kell erőteljesen súrolni, vagy különféle vegyszerekkel tisztítani a készülék belsejét. Az elegáns, új sütő 2023-ban formatervezési díjakat nyert: kiérde-melte az iF és a Red Dot versenyek elismeréseit is. 

A 24 hüvelykes InstaView modell mellett egy kompakt, szintén 24 hüvelykes, Steam Assistant funkcióval felszerelt beépíthető sütőt is bemutat az LG az IFA-n.

 

 

LG QuadWash mosogatógép 

Az LG A energiabesorolású**  QuadWash mosogatógépét a vállalat innovatív Inverter Direct Drive Motorjával látták el, amely minden mosogatási ciklus során optimalizálja az energiafelhasználást.

Az LG QuadWash technológiájának lényege, hogy a mosogatás során a szórókarok minden irányba nagynyomású vízsugarakat juttatnak el, hogy azok minél alaposabban eltávolítsák az edényekről a foltokat, a zsírt és az ételmaradékot. Mindeközben az LG saját fejlesztésű TrueSteam technológiája minimalizálja a szárítás közben keletkező vízfoltokat, ezzel hozzájárulva a ragyogóan tiszta eredményhez.*** 

Az elegáns mosogatógépen egy könnyen leolvasható, finom hangulatfénnyel megvilágított LED-kijelzőpanel is helyet kapott. A wifi-kompatibilis készülék egyszerűen csatlakoztatható az LG ThinQ mobilalkalmazáshoz, így a felhasználók távolról is kényelmesen vezérelhetik és nyomon követhetik a működést, új programokat tölthetnek le, a Smart Diagnosis funkció révén pedig értesítést kaphatnak az esetleges kisebb műszaki problémákról.**** 

 

 

LG indukciós főzőlap pultba süllyeszthető páraelszívóval 

Az LG új indukciós főzőlapja egy innovatív konyhai készülék, amelynek pultba süllyeszthető páraelszívója és szellőzőrendszere a főzőfelület közepén helyezkedik el. Az ételkészítés során keletkező füstöt és gőzt hatékonyan elszívó rendszer hálós szűrőket alkalmaz, és különféle sebességbeállításokat kínál a precíz légelszívásért és a szagmentes konyháért. A felhasználóbarát érintőképernyőn a különféle paramétereket skálán csúsztatva állíthatják be a felhasználók, ami hozzájárul a főzőlap amúgy is visszafogott, minimalista megjelenéséhez és elegáns kialakításához.

„Az LG új konyhai megoldásai egyszerre kínálnak innovatív technológiai megoldásokat és maximális eleganciát. A stílusos, beépíthető konyhai eszközeinkkel még kellemesebbé válik a mindennapos ételkészítés” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A most debütáló portfólió tovább erősíti prémium konyhai kínálatunkat, és megszilárdítja majd pozíciónkat az európai piacon.”

A 2023-as IFA látogatói szeptember 1-5. között, az LG standján (18. csarnok, Messe Berlin) tekinthetik meg az új beépíthető konyhai eszközöket, az LG Cooking Studio koncepciókonyhák részeként. A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

____________________________

*Az új sütők az Európai Bizottság jelenleg érvényes energiahatékonysági címkéivel vannak ellátva. Ez a skála a páraelszívók és sütők esetében A+++-tól D-ig terjed. A sütők esetében ez a besorolás a készülék energiahatékonyságára vonatkozik. (https://commission.europa.eu/energy-climate-change-environment/standards-tools-and-labels/products-labelling-rules-and-requirements/energy-label-and-ecodesign/energy-efficient-products/cooking-appliances_en).

**Az Európai Bizottság 2021 márciusában felülvizsgálta a háztartási készülékek energiabesorolási osztályait. Ennek eredményeként a mosogatógépek esetében új energiacímke-besorolási rendszert vezettek be, amely a korábbi A+++-tól D-ig terjedő skála helyett immár A-tól G-ig terjed (https://commission.europa.eu/energy-climate-change-environment/standards-tools-and-labels/products-labelling-rules-and-requirements/energy-label-and-ecodesign/energy-efficient-products/dishwashers_en).

***Az LG saját laboratóriumában, a vállalat belső vizsgálati módszerei mentén tesztelve normál programon, átlátszó üvegpohárral, az LG nem gőzfunkciós DFB415 modelljével, valamint az LG gőzölős modelljével (DFB325).

****Az LG ThinQ alkalmazáson keresztül elérhető Smart Diagnosis szolgáltatás készülékhiba esetén diagnózist, valamint használati tippeket ad a felhasználóknak.  

Vissza