Fenntartható háztartási eszközöket vitt az IFA-ra az LG

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 6.

Az LG Electronics (LG) a 2023-as IFA kiállításon, a Net-Zero House zónában mutatta be új, legalább A energiaosztályú háztartási készülékeit. A fenntarthatóbb mindennapokhoz tervezett legújabb konyhai, ruhatisztítási és lakberendezési megoldásokkal a vállalat az energiafelhasználás, valamint az üzemeltetési költségek és a környezeti lábnyom csökkentésének növekvő igényére reagál.

Energiahatékony mosás mesterséges intelligenciával

Az LG új elöltöltős mosó- és szárítógép párosa a villanyszámla növelése nélkül varázsolja tisztává és szárazzá a ruhákat. A mosógép egy speciális mosóprogramot is kínál, amely akár 60 százalákban*  megakadályozza, hogy a mosási ciklusokból származó mikroműanyagok a vízhálózatba kerüljenek.

Hasonlóan hasznos a szárítógép AI Dry funkciója is, amely képes felismerni a gépbe helyezett ruhatöltet súlyát, anyagtípusát és nedvességtartalmát, ami alapján beállítja az optimális szárítási időt és hőmérsékletet. Az LG Dual Inverter hőszivattyújával és kompresszorával a TurboDry funkció gyorsan és hatékonyan szárítja meg a ruhákat. Az új szárítógép ráadásul R290 hűtőközeget használ, amely alacsony globális felmelegedési potenciáljáról (GWP) ismert. A kényelmes felhasználói élmény érdekében mind a mosógép, mind pedig a szárítógép elegáns LCD érintőképernyős kezelőpanellel van felszerelve.

 

Energiahatékony hűtőszekrény erős teljesítménnyel

Az LG új alulfagyasztós hűtőszekrényét a vállalat Smart Inverter Compressor rendszere hajtja, amely mindig az aktuális körülményekhez igazítja teljesítményét, ezzel egyedülálló energiahatékonyságot biztosítva – a gyártó ráadásul 10 év garanciát ad rá. A kompresszor kevesebb zajt is bocsát ki, mint a gyártó bármely más kompresszora a kategóriájában.**  Az élelmiszerek frissességét az LG LINEARCooling technológia sokáig megőrzi azzal, hogy a hőmérséklet-ingadozást ± 0,5 Celsius-fok alatt tartja, míg a DoorCooling+ gyors és egyenletes hűtést biztosít a hűtőszekrény minden sarkában.

 

 

Teljeskörű konyhai megoldások kiemelkedő energiahatékonysággal

Az LG új, 24 hüvelykes (60 centiméteres) beépíthető InstaView sütőjének A++ energiahatékonysága***  nagyban köszönhető a továbbfejlesztett szigetelésnek, az optimalizált fűtésszabályozásnak és a négyrétegű üvegajtónak, amelyek mind csökkentik az energiafelhasználást és a hőveszteséget. Az LG InstaView technológiája emellett szintén hozzájárul a hőveszteség minimalizálásához azzal, hogy a felhasználók az ajtó kinyitása nélkül, arra kettőt koppintva bármikor ellenőrizhetik a sütőben lévő ételek állapotát.

Az LG energiatakarékos Inverter Direct Drive motorjával felszerelt QuadWash mosogatógép ragyogóan tisztává varázsolja az edényeket. A wifi-kompatibilis, elegáns kialakítású készülék csatlakoztatható az LG ThinQ alkalmazáshoz, így a felhasználók kényelmesen, a mobiljukról vezérelhetik és felügyelhetik a gép működését, új programokat tölthetnek le rá, és a Smart Diagnosis funkció segítségével azonnal észlelhetik a kisebb üzemhibákat.**** 

„Az LG rendkívül energiahatékony háztartási készülékei támogatják a háztartásokat az energiatakarékosságban, a közüzemi költségek csökkentésében és a szén-dioxid-kibocsátás mérséklésében” – mondta Lyu Jae-cheol, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „Piacvezető technológiáinkat kihasználva továbbra is olyan termékeket fogunk létrehozni, amelyek jobbá teszik az emberek életét, és kevésbé terhelik a környezetet.”

A termékek elérhetősége régiónként és országonként eltérő lehet.

_________________

Az LG belső teszteredményei alapján. A vizsgálat során egy 100 százalékban poliészterből készült 3 kg-os töltetet (egy edződzsekit) mostak Microplastic Care programon. A mosás során keletkező 20 mikrométernél nagyobb mikroműanyagok mennyisége 60 százalékkal kevesebb lett, mint ugyanazon töltet Mixed Fabric programmal történő mosásakor.

Az LG belső teszteredményei szerint az új LG alulfagyasztós modellje kevesebb zajt (29 dB) bocsát ki, mint egy hagyományos LG alulfagyasztós készülék (32 dB).

  A Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission, IEC) 60350-1 szabványának megfelelően végzett, háztartási elektromos főzőkészülékeken végzett energiahatékonysági vizsgálatok alapján. Az LG InstaView sütő energiafogyasztása ciklusonként 0,51 kWh légkeveréses, konvekciós üzemmódban.

  A Smart Diagnosis azzal segít a felhasználóknak, hogy diagnosztizálja a készülékkel kapcsolatos kisebb problémák okát, illetve használati tippeket is adhat.

Vissza