A Kingston IronKey termékcsalád katonai szintű adatbiztonságot nyújtó meghajtóval bővül

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 12.

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP a mai napon bemutatta a kategóriájában vezető, hardveres titkosítású Kingston IronKey D500S meghajtót, amely katonai szintű biztonságot nyújt a minősített adatok továbbításához. 

A FIPS 140-3 3. szintű tanúsítású (folyamatban lévő) D500S alkalmazza a NIST új fejlesztéseit, amelyek biztonságos mikroprocesszor-frissítéseket írnak elő a kormányzati és katonai célú felhasználás fokozott biztonsága és a támadások elleni védelem érdekében. A meghajtó indításkor önellenőrzést végez, és a beépített hő- és feszültségvédelemnek köszönhetően meghatározott küszöbérték elérésekor automatikusan leáll. A katonai szabványok előírásainak megfelelően víz-, por-, ütés-, rezgés- és törésálló, epoxigyantával feltöltött D500S masszív cink háza megvédi a belső alkatrészeket a támadásoktól.

A komplex vagy passphrase-módban működő többjelszavas beállítással a felhasználók egyszerűen kezelhetik adataikat, és könnyebben megjegyezhetik a szigorú védelem feloldásához szükséges jelszót. Ha a felhasználó elfelejti jelszavát, a rendszergazda új felhasználói jelszót állíthat be, és engedélyezheti az egyszeri visszaállítási jelszót a hozzáférés helyreállításához. A rendszergazda és a felhasználó egyaránt beállíthat munkamenet-alapú „Read-Only” üzemmódot, hogy megvédje a meghajtót a kártevőktől a nem megbízható rendszereken. A rendszergazda emellett globális „Read-Only” üzemmódot is beállíthat a visszaállításig. Az adatok rossz kezekbe kerülésének megakadályozása érdekében a rendszergazda megadhat egy Crypto-Erase jelszót, amely az illetéktelen hozzáférés megakadályozása érdekében megsemmisíti az adatokat és visszaállítja a meghajtót.

A D500S biztosítja a Kingston IronKey termékcsalád hasznos funkcióit, köztük az XTS-AES 256 bites titkosítást, digitálisan aláírt firmware-t a BadUSB és a Brute Force jellegű támadások ellen, a Virtual Keyboard megoldást a billentyűzet- és képernyőnaplózók elleni védelemhez, és az iparág első kettős particionálási lehetőségét. A rendszergazda két tetszőleges méretű biztonságos partíciót hozhat létre saját maga és a felhasználó számára, lehetővé téve egy rejtett fájltároló kialakítását, amely szükség esetén a fájlok felhasználói partícióra helyezésére használható. Nem megbízható rendszerek vagy a meghajtó közös használata esetén az adatok csak megfelelő hozzáféréssel érhetők el. Egyéb esetben a rejtett fájltároló biztonságban és láthatatlanul tartja őket. 

 

 

„A FIPS 140-3 3. szintű tanúsítást hamarosan megszerző D500S meghajtó több funkciót kínál, mint kategóriája bármely más meghajtója. A D500S a legmodernebb biztonsági megoldásokkal gyarapítja az IronKey D300S képességeit, így teljes körű védelmet kínál a nagyvállalatok és a kormányzati szervek értékes adataihoz” – hangsúlyozta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régió flash üzletágának vezetője, illetve Németországért, Ausztriáért és Svájcért, a közel-keleti és afrikai országokért, valamint Görögországért és Izraelért felelős értékesítési vezetője. „A legszigorúbb katonai szintű biztonságot nyújtó IronKey nélkülözhetetlen termék az adatvesztés elleni védelemben (DLP), valamint az olyan adattitkosítási jogszabályoknak és előírásoknak való megfeleléshez, mint a SOC 2, a NIS2, a FISMA, a GDPR, a PIPEDA, a HIPAA, a HITECH, a GLBA, a SOX és a CCPA.”

Az USA-ban összeszerelt D500S számos testreszabási lehetőséget és TAA/CMMC-kompatibilitást kínál. Gyors kétcsatornás teljesítménye 512 GB max. kapacitással, 5 év garanciával és ingyenes technikai támogatással párosul. A termékből nagyvállalati menedzselt D500SM modell, valamint opcionálisan menedzselt egyedi meghajtó is elérhető.

 

A Kingston IronKey D500S/SM funkciói és specifikációja:

Katonai szintű, hardveresen titkosított USB-meghajtó: Folyamatban lévő FIPS 140-3 3. szintű tanúsítású 256 bites XTS-AES titkosítás biztonságos mikroprocesszor-frissítésekkel a fokozott biztonság érdekében. Beépített védelem a BadUSB és Brute Force jellegű támadások ellen. Új megoldás a meghajtó önellenőrzésére indításkor, valamint hő- és feszültségvédelem a meghajtók automatikus leállításához bizonyos küszöbérték elérése esetén.

Többjelszavas beállítás az adatok visszaállításához: Rendszergazdai, felhasználói és egyszeri visszaállítási jelszavak engedélyezése. A rendszergazda új felhasználói jelszót állíthat be, és engedélyezheti az egyszeri visszaállítási jelszót a hozzáférés helyreállításához, ha a felhasználó elfelejti jelszavát.

Komplex vagy passphrase-mód: Választani lehet a komplex vagy passphrase-mód között: A passphrase lehet teljes mondat vagy több olyan szó, amelyre csak a felhasználó emlékszik – 10-től 128 karakterig. A beírt jelszó melletti „szem” szimbólum segítségével a gépelési hibák kiküszöbölhetők.

Elsőként az iparágban – rejtett kettős particionálási lehetőség: A rendszergazda két tetszőleges méretű biztonságos partíciót hozhat létre saját maga és a felhasználó számára, kialakítva ezzel egy olyan rejtett fájltárolót, ahol az adatok a megfelelő hozzáférésig biztonságban és láthatatlanul tárolhatók. A kettős rejtett particionálás magasabb biztonsági szintet nyújt nem megbízható rendszereken, vagy a meghajtó közös használata esetén.

Crypto-Erase jelszó veszélyhelyzetekre: A Crypto-Erase jelszó a titkosítási kulcsok törlésével örökre eltávolítja az összes adatot, és visszaállítja a meghajtót.

Az IronKey legszigorúbb szabványai szerint épített masszív ház: Víz-, por- és törésálló, epoxigyantával töltött cink ház a fizikai manipuláció elleni védelemhez.

Teljes körű testreszabás: A meghajtó funkcióinak és profiljának be- és kikapcsolása és módosítása. Logó-elhelyezési lehetőség.

Globális és munkamenetre vonatkozó „Ready-Only” (írásvédett) üzemmód: A rendszergazda és a felhasználó egyaránt beállíthat munkamenet-alapú „Read-Only” üzemmódot, hogy megvédje a meghajtót a kártevőktől a nem megbízható rendszereken. A rendszergazda „Global Read-Only” üzemmódot is megadhat, amely visszaállításig tart.

Interfész: USB 3.2 Gen 1

Kapacitás: 8 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB, 256 GB, 512 GB

Csatlakozó: A-típusú

Sebesség: 

USB 3.2 Gen 1

8 GB – 128 GB: 240 MB/s olvasás, 190 MB/s írás 

256 GB: 240 MB/s olvasás, 170 MB/s írás

512 GB: 310 MB/s olvasás, 250 MB/s írás

USB 2.0

8 GB – 512 GB: 30 MB/s olvasás, 20 MB/s írás

Méret: 77,9 mm x 21,9 mm x 12,0 mm

Vízállóság: IP67 minősítéssel rendelkezik

Üzemi hőmérséklet: 0°C és 50°C között

Tárolási hőmérséklet: -20°C és 85°C között

Kompatibilitás: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1

Testreszabási lehetőségek: 

D500S: A meghajtó funkcióinak és profiljának be- és kikapcsolása, módosítása. Logó-elhelyezési lehetőség.

D500SM: Meghajtóprofil módosítása. Logó-elhelyezési lehetőség. Választható menedzselt verzió.

Garancia/támogatás: 

D500S: 5 év garancia, ingyenes műszaki támogatás 

D500SM: 2 év garancia, ingyenes műszaki támogatás

Kompatibilis a következőkkel: Windows 11, 10, macOS 10.15.x - 13.x, Linux Kernel 4.4+

Vissza