4K minőségben érkezett az LG vezeték nélküli OLED tévéje

Kütyü Magazin - 2023. szeptember 14.

Már Magyarországon is kapható a világ első vezeték nélküli OLED televíziója, az LG OLED evo M, amelyet nemrégiben mutatott be az LG. A készülék a világ első olyan vezeték nélküli megoldásával érkezik, amely 4K képminőségben, 120 Hz-es valós idejű videó- és hangátvitelt tesz lehetővé.

Az LG OLED evo M különlegessége a Zero Connect Box nevű megoldás, ami lehetővé teszi, hogy a tévé működtetéséhez a tápegységen kívül semmilyen más kábelre ne legyen szükség. Az LG azok számára fejlesztette ki ezt az új vezeték nélküli megoldást, akik a tévéjüket különböző eszközökhöz és perifériákhoz, például játékkonzolokhoz és set-top-boxokhoz kényelmesen és problémamentesen szeretnék csatlakoztatni. A Zero Connect technológia révén a tévét többé nem övezi majd kábelrengeteg, így a felhasználók letisztult, rendezett környezetben merülhetnek el az OLED kijelző nyújtotta élményben.  

 

 

A Magyarországon elérhető LG OLED evo M 77 vagy 83 hüvelykes OLED kijelzőn kínálja a Zero Connect Box kényelmét. A kép és hang 10 méteres távolságon belül 4K felbontásban (3840 x 2160 pixel) és 120 Hz-es frissítési rátával jut el a tévékészülékig.* 

 

 

A vezeték nélküli megoldással felszerelt készülék igazi innováció, amely fontos előrelépést jelent a televíziók fejlődésében. A Zero Connect Box számos csatlakozási lehetőséget támogat, köztük HDMI 2.1, USB, RF, LAN és Bluetooth-kapcsolatot, így a játékkonzoloktól a set-top boxokig sokféle eszköz vagy periféria használható a segítségével. A kép és a hang zökkenőmentes átvitele érdekében a doboz azonosítja az optimális átviteli útvonalat, antennája pedig a képernyő elhelyezkedéséhez mérten állítható a megfelelő irányba.

Az LG szabadalmaztatott vezeték nélküli kép- és hangátviteli megoldása nagy mennyiségű adatot képes továbbítani – akár háromszoros sebességgel a Wi-Fi 6E szabványhoz képest. A Zero Connect technológia a Dolby Vision és a Dolby Atmos technológiákat is támogatja.

 

 

Az LG OLED evo M a vállalat ultramodern dizájnjával érkezik, amellyel a képernyő úgy simul a falra, akár egy elegáns kép. Mivel az új tévé elhelyezéséhez nincs szükség szekrényre vagy asztalra, a felhasználók tetszésük szerint rendezhetik be a szobát, ahol a készülék helyet kap. 

Magyarországon jelenleg a 77 és 83 hüvelykes modellek kaphatóak, és kizárólag az LG Webáruházban vásárolhatók meg.

_____________________

* Abban az esetben, ha a Zero Connect Box a képernyő felé néz.

Kulcsszavak: LG, LG Electronics, OLED TV
Vissza