A Google Maps még az ünnepi készülődésben is segít

Kütyü Magazin - 2023. november 24.

Legújabb frissítéseinek köszönhetően a Google Maps az ünnepek alatt is könnyebb közlekedést, tervezést és kapcsolattartást tesz lehetővé felhasználói számára.

– Közlekedést segítő frissítések: Támogatva a hatékony városi közlekedést, a Google Maps utazások tervezésekor a felhasználók már közvetlenül a térképen megtekinthetik az ajánlott útvonalakat, melyeket az utazás hossza, a várható érkezési időpont, illetve a szükséges átszállások száma alapján javasol az alkalmazás. A távolabbi, vonattal megközelíthető célpontok esetében pedig azt is megnézhetik az utazók, hogy merre találhatóak pontosan a pályaudvarok és állomások bejáratai és milyen irányból lehet azokat gyalogosan a legkönnyebben megközelíteni.

– Új módszerek a barátokkal való tervezésre és együttműködésre: A Google Maps használói mostantól listát vezethetnek kedvenc helyeikről, melyet barátaikkal és ismerőseikkel is megoszthatnak. A közös listát ezután bármelyik hozzáadott személy kibővítheti saját ötleteivel, a csoport tagjai pedig hangulatjelekkel szavazhatnak a legjobb úti célokra.

– Reakciók küldése megosztott tartalmakra: Az alkalmazáson belül az emberek hamarosan emojik használatával reagálhatnak az ott megosztott fotókra, videókra és véleményekre. Sőt, a mesterséges intelligenciának és az Emoji Kitchen szolgáltatásnak köszönhetően akár vicces, egyéni reakciókat és hangulatjeleket is létrehozhatnak.

A Google csapata annak is utánajárt, hogy milyen forgalmi szokások és trendek voltak jellemzőek a tavalyi évben Magyarországon az ünnepek alatt, hogy ezzel könnyítsék meg az idei készülődést:

    December 23.: A legforgalmasabb időszak az utakon reggel 9:00 és délután 16:00 óra között, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 6:00 óra előtt vagy este 19:00 óra után volt tapasztalható.

    December 24.: A legforgalmasabb időszak az utakon 9:00 órakor, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 7:00 óra előtt vagy este 18:00 óra után volt tapasztalható.

    December 25.: A legforgalmasabb időszak az utakon 9:00 és 16:00 óra között, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 7:00 óra előtt vagy este 20:00 óra után volt tapasztalható.

    December 26.: A legforgalmasabb időszak az utakon délután 16:00 órakor, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 7:00 óra előtt vagy este 20:00 óra után volt tapasztalható.

A Google azt is megfigyelte, hogy milyen látogatottsági szokások voltak jellemzőek a boltokra, plázákra és postákra tavaly az ünnepek során. A szupermarketekben szombaton 10:00 órakor tapasztalták a legnagyobb forgalmat, a legnyugodtabb pillanatok pedig kedden délután 14:00 órakor voltak jellemzőek. A bevásárlóközpontokban hasonlóan a szombat délelőtt bizonyult a legnyüzsgőbbnek, míg pénteken 11:00 óra környékén volt a legvisszafogottabb a látogatók száma. A postákon pénteken délután 14:00 órakor találkozhattak az emberek a legnagyobb tömeggel, a legcsendesebb időszak pedig a csütörtökön reggel 8:00 óra volt.

A Maps újításai mellett a már jól ismert Google termékek is számos módon támogathatják a hatékony tervezést és kapcsolattartást az ünnepi időszakban:

– A Google Maps közlekedési frissítései és eszközei megkönnyítik az utazást és navigációt, melyeknek a vállalat friss blogbejegyzésében lehet jobban utánajárni.

– Az Androidos felhasználóknak a Google Pay használatával lehetőségük nyílik hitel-vagy bankkártyájuk biztonságos tárolására, illetve a gyors és kényelmes vásárlásra. A Google Wallet pedig az utazáshoz szükséges kártyák mentésével abban is segít, hogy mindenki könnyedén eljusson kedvenc üzleteibe.

– A Google Pixel telefonokkal bárki elkészítheti ünnepi képeslap fotóit, míg a Google Photos kiválóan alkalmazható kollázsok létrehozásához. A hasznos Magic Eraser funkcióval az elkészült fényképek tökéletesítésére is lehetőség nyílik, hogy minden apró részlet jól mutasson a rajtuk.

– Valaki nem tud hazajönni az ünnepekre? A Google Meet bárhol és bármikor összehozhatja a családot és a barátokat, a Google Translate pedig gondoskodik arról, hogy a beszélgetés mindenkivel zökkenőmentesen menjen. 

– Nehéz rátalálni a tökéletes ajándékra? A Google Holiday 100 felületén a felhasználók számos termék között böngészhetnek és inspirálódhatnak, mely listát az Egyesült Államokban legnépszerűbb ajándékötletek ihlettek.

– Ha pedig komplex támogatásra lenne szükség az ünnepi szervezkedések során, a Bard bárkinek segíthet az ajándéklisták összeállításában, javaslatot tehet a legjobb ünnepi receptekre, s akár izgalmas játékokat is ajánlhat, amelyeket az egész család élvezni fog.

Nyitókép: Pixabay

Vissza