A Zyxel switchek felveszik a harcot a növekvő energiaköltségekkel

Kütyü Magazin - 2023. december 15.

A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia alapú felhőalapú hálózati megoldások terén vezető szerepet betöltő vállalat, energiatakarékos swtich kínálatával lehetőséget nyújt a vállalkozásoknak az energiaköltségek csökkentésére, a műveletek racionalizálására és a fenntarthatósági célokhoz való igazodásra.

Mivel a villamosenergia-árak az elmúlt néhány évben folyamatosan emelkedtek, a főbb kutatások szerint a kisvállalkozások számára a költségcsökkentés a túlélés kérdésévé vált. A Zyxel Networks switchjei megfelelő megoldást kínálnak erre a kihívásra, segítve a vállalkozásokat abban, hogy azonosítsák azokat a területeket, ahol növelhető a hatékonyság, és ahol bevezethetők energiatakarékossági intézkedések. 

"A kis- és középvállalkozásokra egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a makrogazdasági kihívások, különösen az emelkedő energiaköltségek" – mondta Kell Lin, a Zyxel Networks hálózati stratégiai üzletágának vezető alelnöke. "Ezeknek a vállalkozásoknak olyan technológiákra van szükségük, amelyek a fenntarthatóság mellett a hatékonyságot is növelik, segítve őket az energiafogyasztás csökkentésében és egyúttal a pénzmegtakarításban. A Zyxel switchek energiatakarékos funkcióikkal gyorsan hoznak érzékelhető eredményeket, ezáltal megkönnyebbülést biztosíthatnak ezekben a nehéz időkben a KKV-knak."

 

 

Azonnali megtakarítás a PoE ütemezéssel

A csatlakoztatott eszközök munkaidőn kívüli kikapcsolásával a vállalkozások évente több mint százezer forintot takaríthatnak meg. A Zyxel Networks Smart Managed, Layer 2 Plus és Layer 3 Access PoE switchek által támogatott PoE Scheduling funkcióval a felhasználók meghatározhatják, hogy a switchek mikor szolgáltassanak áramot a csatlakoztatott eszközöknek, és mikor kapcsolják le automatikusan az áramot.

Egy tipikus kis- és középvállalati (SMB) környezetben, ahol 20 PoE AP van telepítve, a nem munkaidőben történő kikapcsolás ütemezése több mint százezer forint megtakarítást jelenthet évente*. A költségmegtakarítás egy egyszerű lépéssel elérhető a switch kezelőfelületén keresztül.

Okos ventilátor egyenlő okos megtakarítással

A PoE ütemezési funkció mellett egyes Zyxel Networks switchek – például az XGS2220 sorozat – intelligens ventilátoros kialakítással büszkélkedhetnek. Ez az újítás automatikusan beállítja a ventilátor sebességét az eszköz hőmérsékletének függvényében, így megakadályozza, hogy a ventilátor energiát pazaroljon az állandóan teljes teljesítményen való működéssel. Az olyan vállalkozások esetében, amelyek tíz, intelligens ventilátoros kialakítású switchet használnak – mint például az XGS2220-54FP –, a potenciális éves megtakarítás**  könnyen fedezhet egy drágább irodai kávéfőzőt. 

PoE fogyasztási mód a hálózati TCO optimalizálása érdekében

A Zyxel Networks switchek PoE-fogyasztási módjával további megtakarítások érhetők el. Ez a Smart Managed, Layer 2 Plus és Layer 3 Access PoE switchek szerves részét képezi, és méri az egyes eszközök energiafogyasztási állapotát biztosítva, hogy csak a szükséges energiát kapják. Ez nem csak energiát takarít meg, de az energiaköltségvetésből is többet tartalékol további eszközök elhelyezésére csökkentve ezzel a hálózat teljes költségét (TCO).

A Zyxel Networks a hálózati kapcsolók átfogó választékát kínálja – a nem felügyeltektől a Layer 3 aggregációig, az önálló és a felhő-felügyelt switchekig, a gigabites és a 10G sebességig –, így a vállalkozások egyedi kihívásaikra szabott megoldásokat választhatnak.

 

Vissza