A Sony bemutatja a G Lens FE 16-25mm F2.8 G objektívet

Kütyü Magazin - 2024. április 17.

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

Ez az új objektív nagy felbontású teljesítményt, gyönyörű bokeh-t és nagy sebességű, nagy pontosságú, csendes, gyors követésű AF (autofókusz) funkciót kínál. A lenyűgözően könnyű 409 g-os súlyával könnyedén hordozható, így élvezetessé válik a mindennapos fényképezés. Emellett kiemeli a perspektívaérzetet, amelyet csak egy nagylátószögű objektívvel lehet elérni. Ugyanaz a szűrőátmérő, kezelhetőség és nagyjából ugyanaz a méret és súly, mint a 2024 februárjában bejelentett "FE 24-50mm F2.8 G" esetében, amely könnyen használható kézből tartott felvételek készítésekor vagy gimballal kombinálva. Az FE 16-25mm F2.8 G kibővíti a fotográfiai és videós tartalomgyártási lehetőségeket az alkotók számára a legkülönbözőbb jelenetekben, például asztrofotózás, tájképek, építészet, portrék, általános pillanatképek és szelfik készítése során.

 

Az FE 16-25mm F2.8 G legfontosabb jellemzői

• Kompakt és könnyű kialakítás a legújabb optikai és mechanikai megoldásokkal.

• A szűrő átmérője φ67 mm, maximális átmérője 74,8 mm, hossza 91,4 mm, súlya kb. 409 g.

• Három ED (extra alacsony szórású) üveg és négy aszférikus lencse, köztük egy ED aszférikus lencse hatékony elrendezésével csökkenthetők a különböző aberrációk, például a kromatikus aberráció, és nagy felbontású teljesítmény érhető el a képernyő közepétől a sarokig.

• A 11 lamellás körkörös rekesz és a szférikus aberráció optimalizálása biztosítja a Sony G objektívek védjegyének számító gyönyörű bokeh-t.

• Nagy közeli felvételkészítési képesség 0,18 m-es minimális felvételi távolsággal és 0,20x-os maximális nagyítással*.

• Két lineáris motorral felszerelve nagy sebességű, nagy pontosságú, nagy követési pontosságú és csendes fókuszálást tesz lehetővé még a gyorsan mozgó témák esetén is. Támogatja továbbá a nagy sebességű sorozatfelvételt AF/AE követéssel, akár körülbelül 120 képkocka/másodperc sebességgel az α9 III full-frame tükör nélküli fényképezőgéphez. Zökkenőmentes követés még a precíz fókuszálást igénylő 4K120p/FHD240p**  nagy képkockasebességű videók készítésekor is.

• A lineáris válasz MF alkalmazása a kézi fókuszálás során lehetővé teszi a sima és kiváló minőségű képkifejezést.

• A fókuszlégzés csökkentése lehetővé teszi a kiváló minőségű filmkészítést.

• Kompatibilis az α sorozatú fényképezőgépek képstabilizáló "Active Mode"***  támogatással a nagyfokú képstabilizáló hatás elérése érdekében.

• Nagyfokú kezelhetőség, beleértve a fókusztartás gombot, a rekeszgyűrűt, a rekeszkattintás ON/OFF kapcsolót és a fókuszmód kapcsolót.

• Por- és nedvességállónak tervezték****, fluor bevonattal, amely megakadályozza a szennyeződések megtapadását a lencse elülső felületén.

 

 

Árazás és elérhetőség

Az új FE 16-25mm F2.8 G objektív májustól kapható, körülbelül 1250 fontért, Európa-szerte a Sony számos hivatalos kereskedőjénél.

Számos exkluzív történet, videó és izgalmas új tartalom található a legújabb fényképezőgépekkel és más Sony termékekkel készített felvételek között. A Sony európai fotográfiai központja 22 nyelven érhető el, és részletesen ismerteti a termékhíreket, a versenyeket és az egyes országok Sony eseményeinek naprakész listáját.

Az új FE 16-25mm F2.8 G termékvideója:

 

 

Vissza