Az új HONOR 200 Pro a legmagasabb pontszámokat kapta a DXOMARK-tól

Kütyü Magazin - 2024. június 26.

A HONOR bejelentette, hogy a frissen megjelent HONOR 200 Pro elnyerte a telefonokról független méréseket és értékeléseket végző DXOMARK elismerését. Az okostelefonok csúcskategóriás rangsorában a HONOR 200 Pro az első helyet szerezte meg, a készülék így remekül szemlélteti a HONOR rendíthetetlen elkötelezettségét az emberközpontú technológia iránt. A HONOR 200 Pro a tekintélyes Gold Display Label és Eye Comfort Label díjakat is elnyerte, amelyek a kiemelkedő kijelzőminőséget és a szemkényelmi funkciókat ismerik el. 

A DXOMARK Display Protocol kimutatta, hogy a HONOR 200 Pro minden vizsgált fényviszony között kiváló színpontosságot mutat, gyenge fényviszonyok között kiváló HDR10 videó megjelenítést nyújt, és kivételes érintés-kijelző válaszidővel büszkélkedhet.

A HONOR 200 Pro a DXOMARK szigorú okostelefon-kijelzőtesztjén ment át, amely négy területen értékeli a teljesítményt: olvashatóság, szín, videó és érintés. A készülék magával ragadó kijelzője 157 pontból 151 pontot ért el, és ezzel a DXOMARK High-End Display Ranking rangsorának első helyét, valamint a DXOMARK Global Ranking 8. helyét szerezte meg.

A kivételes 6,78’-os HONOR szemkímélő*  kijelzővel felszerelt HONOR 200 Pro kiemelkedő teljesítményt nyújtott a DXOMARK kijelzőtesztelési protokolljában, és a szín kategóriában 165-ből 165 – azaz a maximális – pontszámot ért el. A színegyenletesség a tesztelés során végig pontos volt, köszönhetően a lenyűgöző, 4000 nites**  HDR csúcsfényerőnek és az 1,5K-s, négyszeresen ívelt lebegő kijelzőnek***. Emellett a készülék a 163-ból 146 pontot ért el a videóteljesítményben, kiváló HDR10 videolejátszási képességeket kínálva, és olyan rendkívül élvezetes élményt nyújtva, amely nagyban hasonlít a természetes emberi érzékeléshez.

 

 

A DXOMARK tesztje szintén lenyűgöző, 164-ből 158-as eredményt mutatott az érintési teljesítményben, villámgyors és pontos, 56 ezredmásodperces átlagos válaszidővel. A 120 Hz-es képfrissítési frekvencia  támogatásával a HONOR 200 Pro olyan gördülékeny felületet biztosít, amely ideális a gyors tempójú, nagy képkockasebességű játékokhoz, tiszta képi megjelenítést és minimális mozgásbeli elmosódást generálva.

Az AI-alapú, emberközpontú szemvédelmi funkciók elnyerték a DXOMARK Eye Comfort címkét

Emberközpontú kiválóságának elismeréseként a HONOR 200 Pro kiérdemelte a DXOMARK Eye Comfort címkét is, számos innovatív szemkényelmi funkciójának köszönhetően. Az emberközpontú, villódzásmentes technológiát, a jól szabályozott fénysűrűséget és a hatékony kékfény-szűrést kínáló HONOR 200 Pro olyan eszköz, amely minden helyzetben kényelmes használatot biztosít.

A HONOR 200 Pro cirkádián éjszakai funkcióval is rendelkezik, amely a mesterséges intelligencia erejét kihasználva intelligensen állítja be a képernyő színhőmérsékletét, szabályozza a kék fényt, és éjszaka melatoninszint-növelő beállításra vált, hogy javítsa a felhasználók alvásminőségét. A 3840 Hz-es kockázatmentes PWM fénytompítást a TÜV Rheinland villódzásmentes kijelző és a TÜV Rheinland teljes gondoskodást nyújtó kijelző címkéi is igazolták, így még gyenge fényviszonyok között is észrevehetetlen villódzást biztosít a szem maximális védelme érdekében. A HONOR 200 Pro támogatja a Natural Tone 2.0 funkciót is, amely a környezeti színhőmérséklet azonosításával fokozatosan optimalizálja a színhőmérséklet gradiensét. A HONOR 200 Pro rendelkezik még adaptív fénytompítási funkcióval, amely a külső fénybevitel és az alkalmazás használata alapján állítja be a képernyő fényerejét, így biztosítva a felhasználó számára a kényelmet, bármilyen környezetben.

A HONOR 200 Pro, valamint szintén impozáns társai, a HONOR 200 és a HONOR 200 Lite már kaphatók a magyarországi szolgáltatóknál és viszonteladóknál.

_________________________

*A kijelzőn alkalmazott lekerekített sarkú kialakításával a képernyő átlós hossza 6,78”, ha a szabványos téglalap szerint mérjük (a tényleges látható terület valamivel kisebb).

**A 4000 nites csúcsfényerő adata a HONOR laboratóriumából származik, és csak akkor lép életbe, ha a megfelelő videóforrás teljes képernyős.

***A felbontást szabványos téglalapként mérik. A lekerekített sarkok kialakításánál a tényleges pixelek valamivel kevesebbek.

****A képernyő maximálisan 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát támogat, és a képfrissítési frekvencia különböző alkalmazásfelületek és játékminőség esetén kissé változhat. Kérjük, ellenőrizd a tényleges helyzeteket.

Kulcsszavak: HONOR, okostelefon, DXOMARK
Vissza