Kellemesebb ébredésre vágysz? Úgy látszik, van megoldás!

Farkas Norman - 2011. július 5.

A Királyi Művészeti Egyetem végzős hallgatója, Ki Hyun Kim rendkívül ötletes ébresztőórát tervezett, melynek segítségével akár a frissen lefőtt kávé illatára is ébrehetünk.

 

Bár napjainkban rengeteg lehetőségünk van arra, hogy kiválasszuk, milyen hang legyen az első, amit reggelente meghallunk, azt hiszem elmondhatjuk, hogy alapvetően gyűlöljük az ébresztő hangját. Ha szeretnénk, ébreszthet minket kedvenc zenszámunk, az esőedő világának hangulatos neszei, vagy a klasszikus éresztőóra "muzsikája" is, de leszögzhetjük, hogy a hang az, ami a köztudatban az ébresztés funkcióját hivatott ellátni.

Ki Hyum Kim továbblépett ezen a gondolaton, és tervezett egy olyan ébresztőórát, melyhez különböző elektronikus eszközöket csatlakoztathatunk. A berendezés nem csak egy órából áll, hanem egy elektromos csatlakozó elosztó is tartozik hozzá, ami azt jelenti, hogy szinte bármilyen háztartási gépet, például ventillátort, kávéfőzőt, lámpát, stb. köthetünk vele össze. Így például beállíthatjuk, hogy amikor 7:10-et üt az óra, akkor elinduljon a rá csatlakoztatott kávéfőző és ventillátor, amelyek biztosítják, hogy a kávé illata csalogasson majd minket ébrenlétre.

A készülék egyelőre nem vásárolható meg, mert csupán projekt szakaszban van, de reméljük, hogy tervezője úgy dönt, művének a piacon a helye.

 

További információk a kütyüről a dezeen oldalán.

Vissza