GarageBand: már iPhone és iPod Touch készülékekre is

Kütyü Magazin - 2011. november 3.

Az Apple bejelentette, hogy új zeneszerző alkalmazása, a GarageBand már iPhone- és iPod touch felhasználók számára is elérhető. Az idei évben korábban iPad készüléken bemutatkozott GarageBand alkalmazás egy az Apple forradalmian új Multi-Touch kezelőfelületét használó eszköz, mellyel azok is könnyedén készíthetik el és vehetik fel saját zenéiket, akik még sohasem játszottak hangszeren.

Az érintéssel játszható, kiváló hangzású hangszerek gyűjteményét kínáló GarageBand alkalmazással a kezdők is éppolyan könnyedén játszhatnak billentyűs hangszeren, gitáron, dobon vagy basszusgitáron, és vehetik fel zenéjüket, mint a tapasztalt zenészek. A Smart Instruments funkció pedig most még több egyéni akkordot kínál ahhoz, hogy a júzerek saját gitárakkordjaikkal kísérhessék kedvenc számaikat.

Az elektromos gitárt az iPad, iPhone vagy iPod Touch készülékhez csatlakoztatva klasszikus erősítők és padlóeffektusok használatával játszhatjuk le és vehetjük fel zenéinket, a beépített mikrofonnal pedig éneket vagy más hangot is rögzíthetünk az akusztikus hangzáshoz. A GarageBand alkalmazás akár nyolc külön sáv rögzítésére és mixelésére is alkalmas. A kész dalokat megoszthatjuk ismerőseinkkel vagy Mac számítógépükre is átküldhetjük, hogy ott tovább csiszoljuk a GarageBand vagy a Logic Pro segítségével.

Az iPad, iPhone és iPod Touch készülékeken futtatható GarageBand 1.1 alkalmazás az App Store áruházban vásárolható meg 3,99 eurós áron, illetve ingyenes frissítésként érhető el a GarageBand korábbi iPad-verzióját használók számára. A GarageBand iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S és iPod touch (3. és 4. generációs) készüléken egyaránt futtatható.

Vissza