Windows Phone Code Camp: fiatal fejlesztők versenye

forrás Prim Online - 2012. április 19.

Budapesten, az ELTE-n rendezte meg fejlesztői versenyét egyetemi hallgatók számára a Microsoft és a Nokia. A Windows Phone Code Camp és Verseny elnevezésű rendezvény célja az volt, hogy a diákok egy nap alatt fejlesszenek alkalmazást Windows Phone 7.5 operációs rendszerrel rendelkező Nokia készülékekre. A fejlesztő csapatok között Nokia Lumia 800 okostelefonokat sorsoltak ki.

A fővárosi megmérettetés egy négy állomásból álló rendezvénysorozat utolsó állomása volt, ezt megelőzően a fiatal fejlesztők Miskolcon, Szegeden és Debrecenben tehették próbára tudásukat. A vidéki helyszíneken a résztvevők saját ötletükön dolgozhattak, míg a versenyen a hallgatók előre magadott témák közül kellett választaniuk.

Azok a maximum két főből álló csapatok, akik teljesítették a feladatot egy Arc Mouse vezeték nélküli egeret kaptak. A versenyzők frissen elkészült alkalmazásaikat Nokia Lumia 800 készülékeken tesztelhették, a Microsoft szakemberei pedig tanácsokkal segítették a fiatal fejlesztők munkáját.

A vidéki helyszíneken a rendezvényre összesen 45, míg a budapesti fordulóra több mint száz hallgató regisztrált. „Nagyon örülünk, hogy országszerte ennyi fiatal tehetség jelentkezett a versenyre, hiszen a Nokia célja, hogy a hasonló rendezvényekkel továbbra is ösztönözze, és támogassa a jövő fejlesztőmérnökeit” – fogalmazott Marcus Stoerkel a Nokia ügyvezető igazgatója. A rendezvénysorozat eredményeként 86 mobilalkalmazás készült el, melyek közül a legjobbakat a Nokia és a Microsoft a Windows Phone Piactéren is publikálni fogja.

Vissza