Játékos tabletek

Czipperer Dia - 2012. augusztus 24.

Játszani jó, táblagépen pedig még jobb. Ez kicsit sarkított, de tény, hogy sokan szeretik mérete és mobilitása miatt. Az azonban egyáltalán nem mindegy, milyen tabletet is veszünk kezükbe.

Több érv is szól mellettük. Nemcsak könnyűek és hordozhatók, kevés helyet is foglalnak. Másrészt a képernyőméretük is pont ideális a játékhoz: nagyobb, mint egy telefoné, de kisebb, mint egy TV-é. Igazán praktikus. Ráadásul a bennük lévő processzorok is egyre jobbak lesznek.

Nézzük nagyvonalakban, melyek azok, amelyekkel valóban érdemes játszani. 

Samsung Galaxy Tab 7.7

AMOLED kijelző, amely még inkább növeli a játékélményt azáltal, hogy az érintést érzékelő réteget a képernyőbe integrálták. Könnyű, vékony és erős masina, amelynek a kontrasztaránya a legjobb mind közül.

Samsung Galaxy Note 10.1

Azt hiszem, az Exynos 4412 1,4 GH-es négymagos processzor magáért beszél, igazi játék „vadállat” masinával van dolgunk. A S Pen stílusnak köszönhetően (képernyőre írás) pedig javult a pontosság és a gyorsaság.

Nexus 7

Négymagos Tegra 3 processzor, amely kiváló grafikus élményt nyújt, emellett pedig még olcsó is (a többi négymagoshoz viszonyítva). Ugyanakkor a 7 hüvelykes kijelző és a 9 órás üzemidő sem utolsó szempont.

Asus Transformer Pad Infinity TF700

Egy erős Android táblagép 1,7GH-es Tegra 3 processzorral. Ugyancsak támogatja az Xbox 360-at és a PS3-at. A 10.1-es kijelzőméret egyáltalán nem rossz, de ha túl kicsinek bizonyul, a HDMI kimenettel megoldhatjuk a problémát. A billentyűzet és a touchpad is előny lehet azoknak, akik kevésbé szeretik az érintőképernyőt.

Apple iPad

És jöjjön végül a sokak által kedvelt iPad. A többihez viszonyítva a legnagyobb felbontással rendelkezik, számos játékot támogat, és a négymagos, grafikus PowerVR processzornak köszönhetően a legnagyobb „vadállat”-nak bizonyul .

 

[Forrás: CNET]

Vissza