A következő Nexus mobilt is a Samsung gyártja

Kütyü Magazin - 2012. április 27.

Több mint valószínű, hogy a keresőóriás a koreai gyártót kéri fel az Android 5.0 Jelly Bean operációs rendszer referenciamodelljének gyártására. Az újdonság vélhetően a Galaxy Nexus 2 nevet kapja.

A DigiTimes állítása szerint a következő Android rendszerhez kapcsolódó referenciamodell is a Samsung gyártósoráról kerülhet le, s így a Nexus S és Galaxy Nexus után immár a harmadik Nexus mobil megalkotója lehet a koreai gyártó.

Részben logikus lépés lenne a Google részéről a világ legnagyobb okostelefon gyártójára bízni a feladatot, hiszen a két vállalat között szoros kapcsolat alakult ki az előző két Nexus készüléken végzett közös munka során. Szintén a Samsung mellett szól, hogy az utóbbi időben hatalmas fejlődést mutatott a mobilpiacon, ezért a feladatra való alkalmassága mondhatni megkérdőjelezhetetlen. Említést érdemel, hogy egy esetleges leváltás esetén a Samsung bedühödhet, s a Google egy igen nagy hatalommal bíró ellenféllel találhatná szemben magát.

Vitathatatlan, hogy a készülékgyártók számára nagy lehetőséget jelent egy, a Google nevével is fémjelzett okostelefon piacra dobása. A HTC – aki anno a Nexus One-nal nagy sikereket ért el - kissé eltávolodott a keresőcégtől az utóbbi időben, sőt a Google referenciatablet kapcsán még egy kis vita is adódott köztük, így nem meglepő, hogy a tajvani gyártó kiesett a pikszisből. Az LG nagy reményeket fűzött az Android Jelly Bean referenciamodell gyártásához, de úgy tűnik, hiába. Talán a legérdekesebb motívum a témában, hogy a Google maga is előrukkolhatott volna egy készülékkel, hiszen az ehhez szükséges források a rendelkezésére állnak a Motorola Mobility képében.

Összességében tehát nem nevezhető meglepőnek a Google döntése, viszont akad néhány apróbb tényező, amely ellene szól. A DigiTimes szerint – a nem túl fantáziadús - Galaxy Nexus 2 néven kerül majd forgalomba a következő Android referenciamodell.

Fehér Galaxy Nexus

Vissza