A ZTE gyártja az első Tegra 4 meghajtású mobilokat

Farkas Norman - 2013. február 21.

A kínai gyártó bejelentette, hogy az ő műhelyéből kerülnek ki az első okostelefonok, melyekben az NVIDIA szupererős Tegra 4 chipsetje teljesít szolgálatot.

2012-ben a HTC volt az a gyártó, amely a legjelentősebben képviselte az NVIDIA megoldásait a piacon, hiszen a One X (amely a tajvani vállalat tavalyi nagyágyúja) meghajtásáért egy Tegra 3 chipset felel. Idén más lesz a helyzet, hiszen a nemrég leleplezett HTC One fedélzetén már a Qualcomm Snapdragon 600 teljesít szolgálatot.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon melyik gyártó veti be elsőként az NVIDIA idei legdurvább chipsetjét, a CES során leleplezett Tegra 4-et? Nos, a minap megérkezett a válasz, ugyanis a ZTE bejelentette, hogy ő fogja gyártani az első Tegra 4 meghajtású készülékeket.

Egyelőre rejtély, hogy pontosan mikor kerülnek az üzletek polcaira a ZTE Tegra 4-alapú csúcsmobiljai, de mindenképp örvendetes, hogy a kínai gyártó ne egy, hanem rögtön több modell megjelenését helyezte kilátásba. Az előzetes információk szerint június vége felé landolhatnak a kínai piacon az említett mobilok, egyéb régiókban pedig csak valamikor 2013 második felében számíthatunk rájuk

 

 

 

[Forrás: Unwired View]

Vissza