Idén érkezik a BlackBerry 10 táblagép

Czipperer Dia - 2013. március 1.

A BlackBerry múlt hónapban jelentette be új operációs rendszerét, amely a Z10-es modellen futott először, majd ehhez csatlakozott az teljes QWERTY gombsorral felszerelt Q10 készülék. De mi a helyzet a táblagépekkel?

A cég eddigi első és egyetlen próbálkozása a PlayBook volt ezen a téren. De ezzel nincs elásva történet, ugyanis Sarim Aziz, az ázsiai fejlesztői kapcsolatokért felelős vezető elmondta, hogy év végén érkezik az első BlackBerry 10 rendszerű táblagép.

És ez még nem minden, hiszen a PlayBookról sem szabad elfeledkezni, amely a tervek szerint hamarosan rendszerfrissítésben részesül.

 A PlayBookot is frissítik a BB10-re
 
Emellett egyéb tényezők is akadnak még. A kanadaiak elvárása nem kevesebb, mint hogy júliusig 100 ezerre növekedjen a BlackBerry App Store-ban elérhető alkalmazások száma, a jelenlegi 70 ezerhez képest. Tehát körülbelül négy hónap alatt 30 ezer új alkalmazásra számíthatunk az online piactéren – nem rossz teljesítmény.
 
Egyelőre sajnos nem lehet tudni, hogy az alkalmazások mindegyike eredeti lesz-e, ezt ugyanis csak remélni lehet annak ellenére, hogy a most elérhető appok nagy része úgy tűnik, rosszul megírt Android alkalmazás (a BB10 Android emulátorral rendelkezik).
 
Pontosabb infók még nem állnak rendelkezésre – most jön a várakozófázis – de az biztos, hogy valamilyen formában hamarosan hallunk a BB10-ről a közeljövőben.
 
 
 
 
Forrás: Unwiredview
 
Vissza