A KitKat már 21%ot birtokol az Android tortából

Czipperer Dia - 2014. augusztus 13.

Egy hónap alatt 3%-ot nőtt az Android Kitkat rendszer népszerűsége. Míg júliusban az eszközök 17,9%-án futott ez a verzió, addig mostanra ez a szám elérte a 20,9%-ot.

Egyre jobban tör előre az Android rendszer jelenleg futó legfrissebb verziója, kiszorítva ezzela régebbi változatokat. Sokáig a Gingerbread uralta az Android tortát, aztán a Jelly Bean fölénye söpörte le a színről a korábbi verziókat.

Igaz, még mindig a 4.3 Jelly Bean verzió a legnépszerűbb, illetve ez a legtöbb eszközön futó változat is egyben (26,5%), egyre kisebb a különbség már a KitKathez képest, amely immár a készülékek 20,9%-án jelen van. A lista harmadik helyén a 4.2-es verzió áll 19,8%-kal, és csupán negyedik a Gingerbread, a tavalyi trónbitorló.
 


Ha a Jelly Bean verziókat együtt vizsgáljuk, világosan látszik, hogy még abszolút többséggel vezeti a listát: az eszközök 54,2%-án valamilyen Jelly Bean verzió fut. Ez nem is meglepő, hiszen egyre több készülékre adnak ki Jelly Bean frissítést, és csak a legújabb mobilokon fut a KitKat.

A verziók közül egyedül a Froyo mutat stagnáló képes az egy hónappal ezelőtti eredményekhez képest (0,7%), minden más verzió – a KitKatet kivéve – veszített népszerűségéből.

 

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza