Az androidos kütyük 17,9 százalékán KitKat fut

Farkas Norman - 2014. július 8.

A friss, Android verziók eloszlását szemléltető számok szerint az utóbbi hónapban 4 százalékkal nőtt a KitKat rendszerű készülékek jelenléte. Ha így megy tovább, heteken belül minden ötödik androidos eszközön a Google oprendszerének legfrissebb verziója fog futni.

A Google időről időre frissíti és nyilvánosságra hozza az Android rendszerverziók eloszlásának mutatóit. A júliusi számok alapján továbbra is a 4.1, 4.2 és 4.3 Jelly Bean a legnépszerűbb, mely a világszerte forgalomban lévő droidok csaknem 56,5 százalékán szaladgál.

Bár a jó öreg Gingerbread (13,5%) és az anno mérföldkőként emlegetett, számos újítást felvonultató Ice Cream Sandwich (11,4%) is képviselteti magát, részesedést tekintve a Jelly Bean után az Android 4.4 KitKat következik a sorban 17,9 százalékkal. Ez nagyon jó hír, hiszen azt mutatja, hogy a gyártók és a Google egyre jobban tudnak együtt dolgozni, illetve fejlődött a terméktámogatás, ami nagy pozitívum a felhasználók szemében. Apró üröm az örömben, hogy a KitKat három verziója kissé töredezetten van jelen az ökoszisztémában. A készülékek zömén a 4.4.2 vagy 4.4.3 rendszer fut, a 4.4.4-es verzió kisebb arányban van jelen.

A közeljövőben újabb feladattal kell megbirkóznia a szolgáltatóknak, a gyártóknak és a felhasználóknak, hiszen jön az új Android L, melynek korábbi modellekre való elérhetőségéről még csak kevesen (HTC és Motorola) nyilatkoztak.

 


 

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza