A Samsung bemutatta a világ első, ívelt televízióhoz passzoló hangprojektorát

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 4.

A Samsung a mai napon jelentette be a világ első, kifejezetten ívelt televíziókhoz tervezett ívelt hangprojektorát. Emellett újabb taggal, az M3-mal bővült a Samsung vezeték nélküli Audio Multiroom termékcsaládja is, amely szintén az idei IFA szakkiállításon mutatkozott be. A Samsung legújabb készülékei nemcsak külsejükben hoznak új színt az audio készülékek piacára, teljesítményük is meggyőző.

Ívelt hangprojektor

Az ívelt televíziók mellett a Samsung ívelt termékkínálata most már a Samsung HW-7500/H7501-est, a televízióhoz passzoló ívelt hangprojektort is magában foglalja. A készüléket többféleképpen elhelyezhetik a felhasználók: egyszerűen az asztalra, szekrényre fektetve, egy 55"-65"-os Samsung ívelt UHD TV aljához illesztve, ami tulajdonképpen a TV talpat helyettesíti, vagy akár a TV-hez illesztve a falra is szerelhetik a felhasználók, így szükségtelen a falban egy újabb furat kialakítása is.

42 mm-es vastagságával és 4200 mm-es rádiusszal – amely ugyanakkora, mint a Samsung ívelt UHD televízióinak íve – az ívelt hangprojektor szinte körülveszi a nézőt, az igazán lenyűgöző hangélmény pedig már csak hab a tortán. Az ívelt hangprojektor a formatervezés és a prémium anyaghasználat révén kihangsúlyozza a Samsung egyedülálló prémium minőségét, és tökéletesen passzol a Samsung 55” és 65”-os ívelt televízióihoz.

 

 

A formatervezésen kívül az ívelt hangprojektor magával ragadó hangélményt és felhasználóbarát funkciókat is kínál. A szett két részből egy bárból és egy mélynyomóból áll, a fekvő bár részbe 8 hangszórót építettek, az ível kialakításnak köszönhetően így három irányból érkezik a hang lenyűgöző térbeli hanghatást keltve.

A Samsung saját technológiájának, a MAG (Multi air gap) technológiának köszönhetően még jobb hangminőséget, és erősebb hangzást biztosít a középső és alacsony hangtartományban a jobb hanghűség és a minimális torzítás érdekében. A TV SoundConnect opcióval pedig vezeték nélkül is csatlakoztatható a készülék a Samsung TV-khez, így a különböző funkciókat akár a TV távirányítójával is elérhetik a felhasználók.

M3, a legújabb vezeték nélküli Audio Multiroom

A Samsung a vezeték nélküli Audio Multiroom sorozathoz is piacra dobott egy új terméket – az M3-at. Az M3 kompakt méretével és megfizethető árával tökéletesen illeszkedik az M7-et és az M5-öt magába foglaló vezeték nélküli otthoni szórakoztató termékcsaládba.

A Samsung vezeték nélküli Audio Multiroom termékeit egyszerű Plug & Play csatlakozással lehet üzembe helyezni, olyan egyszerűen, hogy a készülékek megkapták a német minőségellenőrző intézet, a TÜV hivatalos „Egyszerű üzembe helyezési” tanúsítványát is. Az M3 kis méretének köszönhetően tisztább és kiegyensúlyozottabb hanghatást nyújt a lakás kisebb helyiségeiben is. Ráadásul a felhasználók az okostelefonjukról vagy táblagépükről is vezérelhetik a készüléket egyesítve a különböző helyeken tárolt zenéket.

 

 

Annak érdekében, hogy maximálisan ki lehessen használni a multiroom hangzást, a Samsung együttműködést kezdeményezett a Spotify-jal. A két vállalat az IFA 2014-en ismerteti közös stratégiájukat, amellyel még színesebb zenei szolgáltatásokat biztosítanak, valamint lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a zenék ezentúl mindenhova elkísérjék őket az otthonukon belül. A két vállalat társulásának eredményeképpen a vásárlók kettőnél is több Samsung vezeték nélküli Audio Multiroom készüléket működtethetnek egyszerre – most először a Spotify Connect funkciónak köszönhetően.

„Az ívelt televíziók piaci megjelenését követően a Samsung az ívelt termékkínált további bővítését tervezi az ívelt hangprojektor bemutatásával – amely egy újabb mérföldkövet jelent a szórakoztató elektronikai iparág ívelt megoldásait tekintve – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electronics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – Az ívelt technológia piacvezetőjeként a Samsung igyekszik megteremteni a legteljesebb otthoni szórakozás élményét – legyen az a legújabb 4K-s tartalom megtekintése az ívelt UHD televíziókon, az elképesztő térbeli hangzásban való elmerülés, vagy a legújabb zenék lejátszása a lakás bármely pontján.”

 

 

 

 

Vissza