Opera Mini böngésző Samsung Gear S okosórához

Farkas Norman - 2014. október 7.

Hamarosan elérhető lesz a dél-koreai gyártó integrált 3G modemmel rendelkező, Tizen rendszerű okos karórája számára az Opera Mini böngésző speciális változata, amivel a 2 hüvelykes kijelzőn is viszonylag élvezhető netezésben lehet részünk.

A mai napig ködös egy kicsit, hogy miként alakul a Tizen rendszer jövője a mobilok frontján, de az biztos, hogy a viselhető kütyük, azon belül is az okos karórák szegmensében egyre elterjedtebb a Samsung gondozásában fejlődő platform.

Szerencsére nem csak a dél-koreai gyártó lát fantáziát a rendszerben, hanem a böngészőjéről híres Opera is, aki az Opera Mini böngésző egy speciális változatával fog előrukkolni a közeljövőben. A még idén megjelenő alkalmazás kifejezetten a Tizen köré épülő Gear S okosórához készül és a legnagyobb előnye, hogy adattömörítő megoldásának köszönhetően rendkívül adatforgalom-takarékos böngészést kínál (egy weboldalt kb. az egytizedére tud összezsugorítani). A program privát internetezésre (inkognitó mód) is lehetőséget biztosít az óra 2 hüvelykes kijelzőjén, „Smart Page” (okos oldal) nevű felületén pedig gyorsan áttekinthetjük a közösségi oldalak új állapotfrissítéseit, értesítéseit is.

Az új Opera Mini már elérhető lesz a Gear S piaci premierjekor, így az újdonsült óratulajdonosok rögtön le is tölthetik majd készülékükre.

 

 

 

[Forrás: Engadget]

Vissza