Sonim XP7 – túlélésre tervezve

Farkas Norman - 2014. november 26.

A Sonim leleplezte XP7 nevű újdonságát, amely jelenleg a világ legellenállóbb 4G LTE támogatással bíró okostelefonja. Az IP68 tanúsítványnak megfelelő mértékben strapabíró, Android 4.4 KitKat rendszerű mobilt három év teljes körű garanciával kínálja a gyártó.

Új taggal bővül a strapamobiljairól ismert Sonim készülékkínálata. Az XP7 nevű modell máris egy Indiegogo kampány keretein belül toborozza magának a vásárlókat, viszont megjelenése csak 2015 márciusára várható. A készülék ára 579 dollár, azaz kb. 142 ezer forint körül alakul, s az első 500 megrendelő egy vízálló Bluetooth headsetet, illetve egy prepaid SIM kártyát is kap ajándékba.

A gyártó szerint a Sonim XP7 a világ legellenállóbb 4G LTE támogatással bíró okostelefonja, amiben lehet valami, ugyanis a készülék az IP68 tanúsítványnak megfelelően víz-, ütés- és porálló, így fél órát gond nélkül kibír 2 méter mély vízben és a por sem juthat be a burkolata alá.

 

 

Az Android 4.4 KitKat rendszert futtató kütyü az extrém hőmérsékletnek is ellenáll – legyen szó hidegről vagy melegről –, de ha mégis sikerülne tönkretenni vagy szétzúzni, akkor sincs ok pánikra, ugyanis a Sonim 3 év teljes körű garanciát vállal rá, ami a sérülésekre is kiterjed.

Ami a telefon technikai tudását illeti, egy sima középkategóriás okostelefonnak tekinthető: meghajtásáról egy 1,2GHz-es négymagos Snapdragon 400 processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 16GB tárhely és LTE modem egészít ki. A mobil előlapját egy kesztyűben is kezelhető 4 hüvelykes, 800 x 480 pixel felbontású kijelző uralja, ami alatt három fizikai Android vezérlőgomb sorakozik, fölötte pedig egy 1 megapixeles kamera található. A 8 megapixeles hátlapi kamerával is ellátott telefon tetején egy 103 decibeles hangerővel bíró, 19 milliméteres hangszóró kapott helyet, ami nemcsak a hívások és értesítések elmulasztását előzi meg, hanem vészjelzésre is ideális.

Az igencsak vaskos (137 x 72,1 x 20,8 milliméteres) és nehéz (290 gramm) eszközbe egy hatalmas, 4800mAh kapacitású akkumulátort pakoltak a Sonim emberei, így kivételesen hosszú üzemidőt kínál. A gyártó szerint egyetlen felöltéssel akár 1000 órás készenléti, illetve 40 órás beszélgetési idő érhető el az XP7-tel.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza