Desire 510 – a legolcsóbb 4G-s HTC mobil

Farkas Norman - 2014. augusztus 27.

A tajvani gyártó bemutatta új Desire szériás okostelefonját, mely a középkategóriás hardvert ötvözi a 4G LTE adatátvitel és az Android 4.4 KitKat rendszer előnyeivel. Az Európában is megjelenő készüléket a legolcsóbb 4G-s HTC mobilként, illetve a világ első 64 bites Android alapú okostelefonjaként tarthatjuk számon.

Miközben a fél világ a 64 bites, nyolcmagos procival megáldott Desire 820-ra vár, a HTC lerántotta a leplet egy másik középkategóriás mobilól, mely a Desire 510 nevet kapta. Ez a modell azzal próbál kitűnni a tömegből, hogy viszonylag jó áron (a HTC berkein belül pedig a legjobb áron) kínál 4G LTE hálózati támogatást, friss rendszert és korrekt, de nem túl erős hardvert, illetve az Android platformon elsőként villoghat 64 bites processzorral – még ha az nem is olyan izmos.

A készülék működéséről tehát egy 64 bites, négymagos 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzor felel, amit Adreno 306 grafikus gyorsító, 1GB RAM és 8GB bővíthető belső memória egészít ki. A HTC tipikus stílusjegyeit magán viselő, 139,9 x 68,9 x 9,99 milliméteres és 158 grammos telefon egy 2100mAh kapacitású akkumulátorból nyer energiát, képalkotás frontján pedig egy VGA előlapi és egy 5 megapixeles, LED villanó nélküli hátlapi kamera áll rendelkezésére. A Desire 510 „arca” egy 4,7 hüvelykes, 854 x 480 pixel (FWVGA) felbontású érintőkijelző integrált Android vezérlőgombokkal. Apropó Android! A mobil fedélzetén a Google rendszerének 4.4 KitKat verziója fut, természetesen a HTC ízléses Sense kezelőfelületével kiegészülve.

Bár a Desire 510 az első 64 bites procival szerelt Android alapú okostelefon és ezzel jelentős mérföldőnek számít, a fejlett architektúra előnyeit nem élvezhetik leendő tulajdonosai, hiszen az Android 4.4 KitKat még nem támogatja azt – szemben a hamarosan érkező Android L-lel (vagy LMP-vel, ugye).

 

 

 

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy pontosan milyen árcédulával kerül az üzletekbe a „legolcsóbb 4G-s HTC mobil”, de az már nem titok, hogy Ázsiában, Európában és az Egyesül Államokban is elérhető lesz.

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza