Az elekromos cigi a számítógépet is károsíthatja

Czipperer Dia - 2014. november 27.

Egyre többen próbálják ki az elektromos cigarettát, bízva abban, hogy kevésbé árt az egészségnek. Bár erről megoszlanak a vélemények az egyes szakértők szerint, ám ennél jóval érdekesebb, hogy számítógépes vírust találtak benne.

A legtöbb elektromos cigaretta USB-kábellel tölthető, akad persze olyan is, amely AA elemekkel is működik. Ám az előbbiek esetén már akad némi kockázat, ugyanis a hekkerek célpontjává válhat. 

A Redditen jelent meg a egy bejegyzés, miszerint egy felhasználó különös felfedezést tett. Azt állította, hogy egy biztonsági rést fedezett fel a vállalatnál, ahol dolgozik. A vállalatvezető egy malware-t talált a számítógépen, ám az informatikusok azt nem tudták azonosítani, honnan került oda. 

Később jöttek csak rá, hogy az elektromos cigaretta révén került a számítógépre. Úgy tűnik, a töltőbe kódolták a malware-t, amely automatikusan feltelepítette magát a gépre, miután csatlakoztatták az eszközt. 

Természetesen nem lehetünk azonban teljesen biztosak abban, hogy igaz történetről van-e szó, de az tény, hogy egyre gyakoribban a hardverekre telepített vírusok, így az elektromos cigaretta az USB port révén szintén potenciális veszélyforrás, a hekkerek számára pedig egy ideális célpont lehet.

 

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: america.aljazeera.com

Vissza