Háromból egy androidos eszközön KitKat fut

Czipperer Dia - 2014. december 2.

A novemberi adatok szerint az androidos mobilok egyharmadán már a KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy az eszközök 33,9%-án a 4.4.X-es verziók futnak.

A Google közzétette legfrissebb adatait mobil operációs rendszerének elterjedtségéről. A számok azt mutatják, hogy folyamatosan nő a KitKat népszerűsége: már az eszközök több mint egyharmadán ez a verzió fut.

Összevetve a Jelly Beannel, még mindig sok eszközön található meg valamelyik korábbi verzió, ám külön vizsgálva a Jelly Bean egyes verzióit, a KitKat föléjük kerekedett (lásd az ábrán).
 


A Gingerbread egyre inkább veszít népszerűségéből, elterjedtsége már a 10%-ot sem éri el, pedig augusztusban még az eszközök 13,6%-án ez a verzió futott. A Froyo még küzd azért, hogy helyet kapjon a tortán, de egyre kisebb morzsa jut neki. Mindössze a felhasználók 0,5%-a használja a 2.2-es Android verziót.

Érdekes a 4.3-as Jelly Bean 7%-os penetrációja, hiszen még az Ice Cream Sandvich is az eszközök 7,8%-án jelen van. Ám mindez nem olyan meglepő, hiszen számos 4.3-as rendszerű eszköz – és korábbiak is – megkapta már a KitKat frissítést a fedélzetére, ezzel pedig az újabb verzió felé billent a mérleg nyelve.

A legfrissebb 5.0 Lollipop verzió egyelőre még nem szerepel az összesítésben. Az 5.0-ás rendszer adataira a friss megjelenés miatt még várni kell.

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza