Bemutatkozott a szuperkarcsú Galaxy A7

Farkas Norman - 2015. január 12.

A Samsung végre hivatalosan is lerántotta a leplet a régóta pletykák kereszttüzében álló fémházas mobiljáról. A kecses kialakítású, csupán 6,3 milliméter vastag Galaxy A7 64 bites Snapdragon és 32 bites Exynos processzorral is piacra kerül az első negyedév folyamán.

A dél-koreai óriás már a CES-en megvillantotta Galaxy A sorozatának eddig be nem mutatott, legnagyobb tagját a már ismert Galaxy A3 és A5 társaságában, de a kecses újdonság hivatalos leleplezésére csak most kerített sort.

A Galaxy A7 testvéreihez hasonlóan fémes burkolattal büszkélkedhet, ám esetében figyelemre méltó, 6,3 milliméteres karcsúság társul a prémium anyaghasználathoz. A dual SIM-es változatban is megjelenő készülék várhatóan 2015 első negyedévének végén (tehát még március második felében) landol a piacon, méghozzá processzorát tekintve két különböző – egy 64 bites és egy 32 bites – kiadásban.

 

 

Verziótól függően egy 64 bites, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615, vagy egy szintén nyolcmagos, de 32 bites Samsung Exynos 5430 chipset dolgozik a masinában. Előbbi SoC processzorában négy 1,5GHz-es Cortex A57 és négy 1GHz-es Cortex-A53 mag pörög, az Exynos lapkában pedig négy 1,8GHz-es Cortex-A15 és ugyanennyi, 1,3GHz-es Cortex-A7 mag teljesít szolgálatot. Mindkét Galaxy A7 modellben 2GB RAM és 16GB, microSD kártyával bővíthető belső tárhely található.

 

 

Ami a készülék további felszereltségét illeti, 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású Super-AMOLED kijelzőről, 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kameráról, valamint Cat.4 LTE modemről beszélhetünk, s természetesen nem hiányoznak az androidos készülékeknél megszokott adatkommunikációs repertoár alapelemei (Bluetooth, a-GPS, WiFi) sem. Az energiaellátást egy 2600mAh kapacitású, csak szervizben cserélhető akkumulátorra bízták a Samsung emberei.

 

 

A 151 x 76,2 x 6,3 milliméteres és 141 grammos készülék az Android 4.4 KitKat rendszerrel a fedélzetén kerül a boltokba, de később természetesen elérhető lesz rá frissítés formájában az új 5.0 Lollipop. A Galaxy A7 sötétkék, fehér és arany színben is elérhető lesz, így mindenki megtalálhatja a hozzá leginkább illő verziót. A mobil várható árát még homály fedi, de ha hihetünk a Samsung által elhintett infóknak, versenyképes árcédulával kezdi majd meg hódítását.

 

UPDATE: Mint az utóbb kiderült, a Samsung pontatlanul adta meg a készülék kijelzőjének felbontását, ugyanis nem 720p HD, hanem 1080p Full HD panel teljesít szolgálatot a Galaxy A7-ben. Ennek megfelelően javítottuk a cikket.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza