Voyo Mini PC – Windows 8.1 Atom meghajtással egy színes kártyában

Farkas Norman - 2015. január 14.

A kínai gyártó bemutatta Intel Bay Trail processzorral meghajtott, Windows 8.1 rendszert futtató mini számítógépét, ami több élénk színben, és – nevéhez hűen – igazán kompakt méretben került piacra.

Okostelefonunkat vagy táblagépünket szívesen dobjuk fel színekkel, s ehhez általában egy megfelelő tok, vagy tartó is elegendő. De mi a helyzet a számítógépekkel? Nos, a kínai Voyo aprósága valósággal színt hoz a PC-k világába, igaz, nem egy komplett gépről, hanem egy mini PC-ről van szó.

A kék, fehér, pink, zöld és sárga színekben is kapható apróság nem nagyobb, mint egy phablet: 1,27 centiméter vastag, szélessége és hosszúsága pedig egyaránt 12,7 centi – vagyis egy négyzet alapú kütyüt kell elképzelni. Az aprócska házban van erő: egy Intel Atom Z3735F (Bay Trail) processzor dolgozik a Windows 8.1 zökkenőmentes futásáért, a CPU-t 2GB RAM és 6GB belső tárhely veszi körül.

A repertoárból nem hiányzik a microSD kártyafoglalat, a HDMI kimenet, a microUSB port, a szabványos audio kimenet és a WiFi támogatás sem, a csatlakozási lehetőségek képzeletbeli „i”-jére pedig a három normál méretű USB 2.0 port teszi fel a pontot. Utóbbiak közül legalább az egyik lehetne 3.0-s, de úgy tűnik, a Vayo nem minden téren akart haladni a korral.

 

 

Az Übergizmo az AliEypress böngészése során különböző árakkal is rábukkant a Voyo Mini PC-re, itt például 140 dollárért meg lehet rendelni, de akad, ahol 160 dollárt kérnek el egy gépért.



 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza