A Windows 8.1 megelőzte az XP-t a rangsorban

Czipperer Dia - 2015. július 3.

Szépen lassan csökken a Windows XP népszerűsége. Bár még a dobogó harmadik fokán áll, a Windows 8.1-nek sikerült a listában megelőznie.

A Windows 10 megjelenése előtt alig egy hónappal átrendeződni látszik a Windows verziók rangsora. A Windows XP sokáig tartotta magát, még jóval azután is a dobogó második helyén állt, hogy a Microsoft „levette a kezét” róla.

Igaz, szépen lassan araszolt felfelé a Windows 7 is, de a 8.1-es verzió nem tudta áttörni a kapukat – egészen mostanáig. Igaz, decemberben már sejthető volt, hogy ez hamarosan megváltozik. A legfrissebb adatok ugyanis arról tanúskodnak, hogy a Windows 10 elődjének is tekinthető Windows 8.1-nek sikerült felküzdenie magát a második helyre, a 7-es verzió után.

A Netmarketshare júniusi számai alapján a Windows 8.1 használati rátája 13,12%-on áll jelenleg, míg a Windows XP 11,98%-os részesedéssel a harmadik helyen áll. A Windows 7 elterjedtsége jelenleg 60,98%-os.


Ez nem is fog egyhamar csökkenni, hiszen számos üzleti felhasználó használja ezt a verziót, és az esetleges nehézségek, kompatibilitási problémák miatt nem is valószínű, hogy azonnal váltanának.

 

 

Forrás: Techspot.com

Vissza