Élő videokapcsolat a join.me alkalmazásában

Kütyü Magazin - 2015. július 10.

A LogMeIn join.me alkalmazása több millió felhasználót számlál. A HTML5 technológián is alapuló online alkalmazás már nem csak képernyőmegosztást és hanghívást, de élő videókapcsolatot is létesít a résztvevők között. Az applikáció ingyenesen, letöltés nélkül működik.

Több millióan használják a join.me applikációt. A megoldás akár letöltés nélkül is kínál másodperceken belül elérhető, egyszerű együttműködési eszközt, amellyel a világ összes országban biztosítanak ingyenes videokonferencia-szolgáltatást. A felhasználói felületen a buborékokban megjelenő résztvevők szabadon mozgathatók és pattinthatók. Ráadásul a meetinghez nemcsak PC-vel, de Android és iOS mobil eszközökkel is bárhonnan lehet csatlakozni, olyan funkciókat alkalmazva, mint a képernyőmegosztás vagy az előadói kommentár.

Turóczy Attila, fejlesztési vezető elmondta, hogy ez egy anonim rendszer, amelyben a csatlakozáshoz nincs szükség konfigurációra vagy informatikai segítségre, elég a meghívó linkjére rákattintani. 

Az amerikai tőzsdén is jegyzett LogMeIn ezen szoftvere 2010 óta van jelen a piacon, és olyan nagynevű vállalatok használják, mint az irodaszergyártással foglalkozó Ricoh vagy az applikációiról híres Foursquare. A cég leggyorsabban fejlődő termékére Collaboration Cloud néven külön üzletág is alapult, amely 2015 első negyedévében 31 százalékkal járult hozzá a LogMeIn teljes árbevételéhez.
 

 

Vissza