ZUK Z1 – fém borítás, személyre szabott Lollipop a fedélzeten

Czipperer Dia - 2015. augusztus 12.

Egy új telefonmárka bukkant fel a fedélzeten. A Lenovo tulajdonában lévő ZUK márka első telefonja a Z1 névre hallgat.

Új telefon készül harcba szállni a versenytársakkal. A ZUK Z1 a Lenovo tulajdonában lévő ZUK márka első mobilja, melyet 5,5 hüvelykes HD felbontású IPS kijelzővel láttak el. A mobil hátoldala fénylő műanyag borítást kapott.

A Z1 8,9 milliméter vastag, amely érthető is, hiszen a gyártó nem kicsi, egészen pontosan 4100 mAh-es akkumulátorral szerelte fel a mobilt. A telefon továbbá egy gyors, 2.5A töltővel érkezik, fedélzetén pedig egy módosított Android 5.1-es rendszer fut, melyet a gyártó megspékelt saját gyártású ZUI szoftverével.

 

A kijelző alatt található meg az U-Touch „home” gomb, melynek már a nevéből is tudható, hogy ujjlenyomat-olvasó támogatással rendelkezik és gyors gesztusokra is használhatók. A vállalat LG-típusú flip tokokat is piacra dob majd a mobilhoz, melyek kör alakú ablakkal rendelkeznek majd.

A Z1 13 megapixeles kamerája a Sony IMX214-es szenzorát használja, azonban a többi telefontól eltérően a Z1 optikai képstabilizátorral rendelkezik. Az előlapi fényleső pedig 8 megapixeles képeket lő. 

A telefon előnyei közé sorolható még a 4G, valamint az USB Type-C, valamint a Dual-SIM támogatás is.


A mobil augusztus 18-tól Kínában lesz kapható 285 dolláros áron, ám ahhoz, hogy valaki hozzájusson, az alábbi oldalon kell regisztrálnia.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza